Ιδού η Χαλκιδική και τα …Επτάνησα στο περίπτερο του Νοτίου Αιγαίου

427

ΠΗΡΑΜΕ και από ενδιαφέρον δημοσιεύουμε επιστολή ενός επιχειρηματία που δραστηριοποιείται και στη Ρόδο και στις Κυκλάδες. Ο ίδιος αναφέρει για την …απίστευτη προβολή που έτυχαν φέτος τα Επτάνησα και η Χαλκιδική με τα περίπτερα του Νοτίου Αιγαίου. Διαβάστε την επιστολή και δείτε και τις φωτογραφίες…

Γεια σας,

Ονομάζομαι Νίκος Δημητρόπουλος (Νικολής), έχω κατάλυμα και τουριστικές επιχειρήσεις σε Ρόδο, Μύκονο και Σαντορίνη. Επισκέπτομαι για δουλειά κάθε χρόνο το Μιλάνο και πηγαίνω στην έκθεση BIT και περνάω από το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Φέτος όμως η κατάσταση που είδα ήταν απογοητευτική.

Για πρώτη φορά δεν υπήρχαν οι ονομασίες των νησιών που συμμετείχαν στο περίπτερο του Ν. Αιγαίου σε κάθε stand και άρα ένας επισκέπτης δεν ήξερε πού να πάει και τί να δει. Το σοβαρότερο όμως δεν ήταν αυτό.

Το περίπτερο του Νοτίου Αιγαίου μπορεί να μην είχε τα ονόματα των νησιών στα stands αλλά… είχε τα λογότυπα της Χαλκιδικής και της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας!!!
Στο περίπτερο του Ν. Αιγαίου δεν υπήρχε ούτε μία φωτογραφία από νησί των Δωδεκανήσων ή των Κυκλάδων αλλά… υπήρχαν φωτογραφίες από Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Παξούς, Ιθάκη!!!

Είναι στενάχωρο να βλέπεις στο περίπτερο της Περιφέρειας σου, όμορφες εικόνες…από τα Επτάνησα(!) ενώ τα νησιά μας όλα ήταν γραμμένα σαν τιμοκατάλογος (άλλα με κεφαλαία και άλλα με πεζά), δίπλα σε έναν άλλο τοίχο με μαύρα κακόγουστα γράμματα! 

Σας επισυνάπτω φωτογραφίες.
Όπως μάλιστα μου είπαν, έγινε και μια εκδήλωση εντός του περιπτέρου του Ν. Αιγαίου σε δημοσιογράφους στην οποία προβλήθηκαν  η Κεφαλονιά, η Χαλκιδική και το Ν. Αιγαίο!
Με άλλα λόγια, στο περίπτερο του Νοτίου Αιγαίου στην έκθεση BIT στο Μιλάνο, προβλήθηκαν φέτος (περισσότερο ίσως) η Χαλκιδική και τα Επτάνησα;
Με τις λίγες γνώσεις μου στο θέμα αυτό αναρωτιέμαι λοιπόν, υπήρξε κάποιος έλεγχος;  Όντως είχαν προβλεφθεί αυτά τα πράγματα στη συμφωνία με τον κατασκευαστή του περιπτέρου;
Δεν θα σταθώ σε αλλά θέματα που έχουν πιο μικρή σημασία ή είναι υποκειμενικά όπως τα κρεμασμένα σημαιάκια που θύμιζαν εθνική επέτειο ή παρέλαση και ότι ήταν το μοναδικό περίπτερο με σβηστή τηλεόραση αντί να παίζει τα ωραία βίντεο της Περιφέρειας που έχω δει παλιότερα που έχουν όλα τα νησιά. (Μόνο για λίγο μου είπαν πως έπαιξε  βίντεο από ένα ή δυο δήμους στη διάρκεια της παρουσίασης).
Εύχομαι στο μέλλον μια καλύτερη προετοιμασία γιατί είναι κρίμα να υποβαθμίζεται η προσπάθεια προβολής των νησιών μας από τέτοιες προσεγγίσεις.
Με εκτίμηση

Νίκος Δημητρόπουλος