Ικανοποίηση στον Αρχάγγελο ΑΣΚ για το γήπεδο στη Λειβάδα

1009

Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχθηκαν τα μέλη της διοίκησης του Αρχάγγελος Α.Σ.Κ. τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας για την ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή της Λειβάδας, ενός ζωτικής σημασίας έργου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες ολόκληρης της περιοχής της Νότιας Ρόδου.
Η υπόθεση φτάνει πλέον στη Βουλή των Ελλήνων, μέσω της ερώτησης που κατέθεσαν, προς την Υπουργό Πολιτισμού κα Μυρσίνη Ζορμπά, καθώς και προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κο Γιώργο Βασιλειάδη, η βουλευτής Β’ Αθηνών και Αν. Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ν.Δ. κα Άννα Καραμανλή και, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ., κος Μάνος Κόνσολας.
«Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί ένα κλειστό γυμναστήριο που να καλύπτει τις ανάγκες της δημοτικής ενότητας Αρχαγγέλου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Ρόδου.
Από τη στιγμή που υπάρχει δέσμευση της Περιφέρειας για τη χρηματοδότηση του έργου, αλλά και χωροθετημένη έκταση στην οποία θα δημιουργηθεί το κλειστό γήπεδο, θα πρέπει να επιλεγεί ο πιο σύντομος δρόμος για την κατασκευή του έργου. Και ο πιο σύντομος δρόμος είναι η εκπόνηση της μελέτης», επισημαίνουν στην κοινή δήλωσή τους οι δύο βουλευτές, οι οποίοι κατέθεσαν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετική αναφορά, ως συνέχεια των συντονισμένων ενεργειών του συλλόγου μας και των συναντήσεων τόσο με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και με υπουργούς της κυβέρνησης και τους αρμόδιους τομεάρχες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η ερώτηση που κατατέθηκε:
«Προς:
κα. Μυρσίνη Ζορμπά,
Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
Κοιν:
κ. Βασιλειάδη Γεώργιο,
Υφυπουργό Αθλητισμού

Θέμα: «Ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου σε χωροθετημένη και αδειοδοτημένη έκταση 148 στρεμμάτων στην περιοχή της Λειβάδας Αρχαγγέλου Ρόδου»
18 Απριλίου 2019
Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Σας επισυνάπτουμε Επιστολή του Αθλητικού Συλλόγου Καλαθοσφαίρισης Αρχαγγέλου Ρόδου και παρακαλούμε για την τοποθέτησή σας:
1. Γιατί, ενώ υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και ταυτόχρονα μία έκταση χωροθετημένη, αδειοδοτημένη, άρα έτοιμη, δεν εκπονείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες μία μελέτη ανέγερσης κλειστού γυμναστηρίου, προκειμένου να προχωρήσει το ζωτικής σημασίας έργο;
2. Γιατί ενώ ισχύουν τα παραπάνω, προκρίνεται η χρονοβόρα και στην παρούσα φάση αβέβαιη λύση των Συμπράξεων Δημοσίων – Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ);

Μετά τιμής,

Καραμανλή Άννα Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Β΄ Αθηνών Βουλευτής Δωδεκανήσου»

Η διοίκηση του Αρχάγγελος Α.Σ.Κ. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημόσια τους βουλευτές κα Άννα Καραμανλή και κο Μάνο Κόνσολα για την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών και τη συνεργασία τους, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως οι υπουργοί κα Μυρσίνη Ζορμπά και κος Γιώργος Βασιλειάδης θα ανταποκριθούν και η κοινή προσπάθεια θα δρομολογήσει την υλοποίηση του έργου το συντομότερο.