Σε ρυθμούς Αγίου Βαλεντίνου κινείται εδώ και λίγες μέρες η αγορά της Ρόδου, με τα ζαχαροπλαστεία, τα ανθοπωλεία, τα καταστήματα εσωρούχων, καταστήματα με μπιζού και κοσμηματοπωλεία να έχουν την τιμητική τους.

Η ημέρα των ερωτευμένων εορτάζεται αύριο Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, σε μια ιδιαίτερη χρονιά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, γεμάτη αβεβαιότητα, με την εμπορική αγορά να περιμένει να κινηθεί γενικότερα.

Ο γνωστός επιχειρηματίας Γιάννης Λήμνος, από το ανθοπωλείο «Le Bouquet – Limnos», ανέφερε μιλώντας στον sky ότι η φετινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές. Ωστόσο, η κίνηση είναι ικανοποιητική, αναμένεται να κορυφωθεί αύριο, ενώ οι παραγγελίες ξεκίνησαν ήδη από αρκετούς συμπολίτες μας που θέλουν να προσφέρουν ένα μπουκέτο λουλουδιών στην αγαπημένη σύντροφο/σύζυγο τους. Στις πρώτες προτιμήσεις, όπως σημείωσε, βρίσκονται παραδοσιακά τα κόκκινα τριαντάφυλλα, αλλά και διάφορα κόκκινα λουλούδια, όπως τουλίπες, ορχιδέες.

«Υπάρχουν μπουκέτα και συνθέσεις για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. Ακόμη κι ένα τριαντάφυλλο έρχεται κάποιος ν’ αγοράσει για την αγαπημένη του» ανέφερε σχετικά, ενώ καταλήγοντας είπε πως ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά και οι πελάτες του είναι όλων των ηλικιών, από νεαρούς μέχρι και ηλικιωμένους που αισθάνονται ερωτευμένοι.

Και ο επιχειρηματίας Μίλτος Σταματίδης από το ζαχαροπλαστείο «Μίλτος» τόνισε μιλώντας στον sky ότι έχουν αρχίσει οι παραγγελίες για την εορτή των ερωτευμένων, ελπίζοντας να υπάρξει καλή κίνηση. «Φέτος έχουμε φτιάξει μία τεράστια ποικιλία γλυκών για όλα τα γούστα, σε διάφορες γεύσεις, με κυρίαρχο στην επικάλυψη το κόκκινο χρώμα, που είναι και το χρώμα του πάθους. Από τούρτες μέχρι και μικρό γλυκό για 2 άτομα, πάστες και σοκολατάκια σε διάφορες γεύσεις» ανέφερε, για να συμπληρώσει πως οι τιμές παραμένουν οι ίδιες τα τελευταία χρόνια. Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας πως η φετινή γιορτή θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές, λόγω του κορωνοϊού, χωρίς υπερβολές, με γλυκά για ένα ή δύο ζευγάρια.

 641 total views,  2 views today