Ικανοποιητικά κινήθηκε το Σαββατοκύριακο η κίνηση στη Χάλκη, όπως δήλωσε στον sky ο Δήμαρχος του νησιού Άγγελος Φραγκάκης, αφού ήταν το πρώτο “ελεύθερο” Σαββατοκύριακο των μετακινήσεων, μετά την άρση των απαγορεύσεων λόγω της πανδημίας και πολλοί Ροδίτες έσπευσαν να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

Δύο σκάφη από την Κάμειρο Σκάλα εκτέλεσαν μάλιστα διπλά δρομολόγια το διήμερο για τη μετακίνηση των ταξιδιωτών από τη Ρόδο κι επιστροφή, ενώ το 80% των επιχειρήσεων ήδη λειτουργούν στο νησί, υποδεχόμενοι τους πρώτους επισκέπτες. Ο κ. Φραγκάκης ωστόσο σημείωσε ότι ο κόσμος ήταν «μουδιασμένος», φορώντας τις μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις, ενώ γεμάτες από κόσμο ήταν και οι τρεις παραλίες του νησιού.

Κάποιοι επισκέφθηκαν από την Παρασκευή το νησί για τριήμερο, άλλοι για το Σαββατοκύριακο και αρκετοί για μονοήμερη εκδρομή, απολαμβάνοντας το κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά σε συνδυασμό με καλό φαγητό στις ταβέρνες. Επίσης αρκετοί ήταν εκείνοι που διατηρούν σπίτια στη Χάλκη και μετέβησαν για χαλάρωση και ανάπαυλα και άλλοι κατέλυσαν στα πανέμορφα τουριστικά καταλύματα του νησιού.

Τέλος, ο κ. Φραγκάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η κίνηση θα είναι ακόμη καλύτερη από το επόμενο Σαββατοκύριακο, αλλά και οδεύοντας προς το τέλος του μήνα, οπότε και θα μπούμε στη high season.

 314 total views,  2 views today