Με νέα ανακοίνωσή της η Ισραηλίτικη Κοινότητα Ρόδου, με αφορμή τον πρόσφατο βανδαλισμό τεσσάρων τάφων στο Εβραϊκό Κοιμητήριο Ρόδου, σημειώνει ότι δεν ήταν μόνο το εν λόγω στο στόχαστρο κακοποιών στοιχείων, αλλά και τα κοιμητήρια Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα ευχαριστεί την τοπική κοινωνία για το συγκινητικό ενδιαφέρον και τη συμπαράστασή της κι επισημαίνεται ότι είναι σε διαδικασία αποκατάστασης οι ζημιές στα μνήματα που υπέστησαν τους βανδαλισμούς την περασμένη εβδομάδα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ισραηλίτικης Κοινότητας Ρόδου:
Η πρόσφατη ανάρτησή μας για τους βανδαλισμούς τεσσάρων τάφων στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Ρόδου, προκάλεσε αγανάκτηση μεταξύ της κοινότητας Ροδεσλί σε όλο τον κόσμο. Στόχος της ανάρτησής μας δεν ήταν να σας στεναχωρήσει.
Μετά την πανηγυρική ανακοίνωση του Εβραϊκού Κεντρικού Δ.Σ. Ελλάδας στα τοπικά και διεθνή ΜΜΕ, αποφασίσαμε ότι ήταν σωστό να σας ενημερώσει προσωπικά η Εβραϊκή Κοινότητα Ρόδου.

Ο βανδαλισμός δεν σημειώθηκε μόνο στα νεκροταφεία μας, αλλά και στα Εβραϊκά Κοιμητήρια Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι τόσο η Κοινότητά μας όσο και το Εβραϊκό Κεντρικό Συμβούλιο της Ελλάδας που εκπροσωπεί όλες τις Εβραϊκές Κοινότητες της Ελλάδας, αντέδρασαν άμεσα με όλες τις απαραίτητες ενέργειες με τις τοπικές αρχές της Ρόδου και της Αθήνας και με Εβραϊκές οργανώσεις από το εξωτερικό.
Δυστυχώς περιστατικά όπως αυτά, είναι πολύ συνηθισμένα σε όλη την Ευρώπη. Οι συμπολίτες μας της Ρόδου προσέφεραν άμεσα τη στήριξή τους, η οποία ήταν πολύ ενθαρρυντική και συγκινητική. Σε όλες τις κοινωνίες, υπάρχουν αρνητικά στοιχεία. Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο και βανδαλισμοί συμβαίνουν και σε μη εβραϊκά sites (πιο πρόσφατο Βερολίνο).
Πολλοί μας ρωτούν για τους τάφους που υπέστησαν ζημιές. Οι τάφοι βρίσκονται στο μικρό τμήμα του νεκροταφείου, με ημερομηνία μετά το 1930. Είμαστε σε διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη και το ενδιαφέρον.

 1,545 total views,  2 views today