Ο τραγικός αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στην Κάλυμνο ανέβηκε στους 20, καθώς έφτασε σήμερα η θλιβερή είδηση του χαμού της Ειρήνης Κουρούνη – Λιάπη59 χρονών, μιας αξιαγάπητης Καλυμνιάς επιστήμονα, που έχασε την άνιση μάχη με τον ιό το πρωί στο Νοσοκομείο των Χανίων, όπου νοσηλεύονταν από προχθές, όπου είχε διακομιστεί  με πτήση του ΕΚΑΒ από Κάλυμνο.

Η Ειρήνη, υπηρέτησε την εκπαίδευση στην Κάλυμνο ως Νηπιαγωγός, αγαπητή στα παιδιά, άψογη στη συνεργασία με τους γονείς, μια δεύτερη μάνα για τα νήπια, μεγάλωσε γενιές ολόκληρες και με απέραντη χαρά και υπερηφάνια δεχόταν τα παιδιά των μαθητών της, όταν της τα εμπιστεύονταν και ήξεραν πως θα είναι μαζί τους πιο τρυφερή, πιο γλυκιά και αγαπημένη απ’ ότι εκείνοι. Ακόμα και όταν αποχώρησε από την ενεργό δράση και συνταξιοδοτήθηκε, ενδιαφέρονταν για τα παιδιά και είχε πάντα στενούς δεσμούς με τους μαθητές της, που τους έβλεπε να μεγαλώνουν και να φτιάχνουν την δική τους οικογένεια και καμάρωνε με την πρόοδό τους.

Το τελευταίο παιδί της πολυμελούς οικογένειας Κουρούνη, (αδερφή του π. προέδρου του Δ.Σ. Χαράλαμπου Κουρούνη) με τον αγαπημένο της σύντροφο τον Παύλο Λιάπη, μαθηματικό και πρώην Λυκειάρχη, έφτιαξαν τη δική τους με τέσσερα παιδιά, τον Νικόλα, το Δρόσο, τον Γιάννη και τη Σεβαστιάνα, γιατί είχε πάθος με τα παιδιά και μια τεράστια αγκαλιά πάντα ανοικτή γι’ αυτά, στην οποία έκλεισε μέσα και τον Μάριο, όταν παντρεύτηκε με την μοναχοκόρη της και δεν τον ξεχώριζε από τα δικά της. Βέβαια η αποκορύφωση ήρθε με το πρώτο εγγονάκι, που ήταν το καμάρι της, μια ακόμα χαρά για ζωή, μια επιβεβαίωση, άλλος ένας στόχος για το μέλλον και αυτό ήταν το όνειρό της, να δει να μεγαλώνει η οικογένειά της, να περιτρυγιρίζεται συνέχεια από παιδιά, τα οποία ήταν για εκείνη το μεγαλύτερο νόημα στη ζωή.

Όμως ο θανατηφόρος ιός που έπληξε την Κάλυμνο, που έσπειρε τον χαμό, τον πόνο και την απελπισία, της στέρησε όλα τα σχέδια που είχε για το μέλλον, δεν την άφησε να χαρεί την ζωή και τους δικούς της και κυρίως τα παιδιά της, αφήνοντάς πίσω της ένα τεράστιο πόνο και ένα μεγάλο ερωτηματικό, που θα πλανάται πάντα στη ζωή τους. Πάλεψε πολλές μέρες η Ειρήνη στο Νοσοκομείο, έδωσε μάχη με αξιοπρέπεια και καρτερικότητα, έδινε κουράγιο σε όλους μέσα στην μονάδα, αφήνοντας ακόμα και σ’ αυτές τις τραγικές στιγμές το δικό της στίγμα, το μήνυμά της για ζωή, ακόμα και αν η νόσος της την στέρησε, τόσο πρόωρα και τόσο άδικα.

 1,697 total views,  2 views today