Σήμερα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 35 δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας διάγνωσης (rapid test) στον εξωτερικό  χώρο της Μητρόπολης Καλύμνου, από τις 14:00 το μεσημέρι, όπως είχε ανακοινωθεί και αφορούσαν τους κληρικούς και το προσωπικό των εκκλησιών, από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Όλα τα τεστ ήταν αρνητικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Π.τ.Κ.”,  στα οποία υποβλήθηκαν η πλειοψηφία των ιερέων της Καλύμνου, καθώς και προσωπικό των Ναών, που είχαν κληθεί από τον Μητροπολίτη για έλεγχο στον ιό covid-19.

Παράλληλα αύριο από τις 10:30 το πρωί, μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι, θα διενεργούνται έλεγχοι ταχείας διάγνωσης (rapid test) στον χώρο μπροστά από το Επαρχείο, από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ Καλύμνου.

Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα πλαίσια ελέγχου της διασποράς του covid-19, από το κλιμάκιο Καλύμνου του ΕΟΔΥ, που βρίσκονταν μάλιστα σχεδόν μια εβδομάδα σε Κω και Ρόδο, στα πλαίσια των εμβολιασμών και μόλις επέστρεψαν “ρίχτηκαν” ξανά στον αγώνα ενάντια στην πανδημία, που συνεχίζουν όλο αυτό το διάστημα ακατάπαυστα.  Φυσικά αποτελεί “παράδοξο” αυτή την περίοδο η αποστολή των στελεχών του ΕΟΔΥ σε Κω και Ρόδο, εν μέσω έξαρσης του ιού στην Κάλυμνο και με τις ανάγκες στο νησί να είναι τεράστιες.

 

 662 total views,  4 views today