Κάλυμνος: Προειδοποιητικές βολές του Λιμενικού σε σκάφος με 53 μετανάστες

70

Τις μεσημβρινές ώρες Κυριακής περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και σκάφος δύναμης FRONTEX εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Καλύμνου, ιστιοφόρο σκάφος με 53 επιβαίνοντες.

Το περιπολικό σκάφος προχώρησε σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα. O χειριστής του ανωτέρω σκάφους προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς. Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στη συνέχεια σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ιστιοφόρου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού.

Αμέσως μετά, οι 53 αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος του του Λιμενικού και είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Μεταφέρθηκαν αρχικά στο λιμάνι της Λέρου και κατόπιν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή του νησιού.

Συνελήφθησαν οι τρεις διακινητές τους

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, 24, 25 και 32 ετών, για παράβαση του Ν. 4251/2014 «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις», του άρθρου 306 Π.Κ. «Έκθεση ζωής σε κίνδυνο», του άρθρου 169 Π.Κ. «Απείθεια» και του άρθρου 187 Π.Κ. «Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση».

Το ιστιοφόρο σκάφος κατασχέθηκε από το Λιμεναρχείο Λέρου.