Κάποιοι συμπολίτες μας δεν σέβονται την ιστορία και την αξία της Νέας Αγοράς

228

Με ανυπομονησία περιμένουν οι καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς και όλοι οι Ροδίτες την έναρξη των εργασιών επισκευής του ιστορικού κτιρίου.

Εργασίες μεγάλου  μεγέθους δεν είναι δυνατό να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι. Είναι αναγκαίο όμως να ξεκινήσει στο χρόνο που πρέπει το έργο γιατί το κτίριο χρειάζεται επισκευή γερή ώστε να γίνει πάλι το στολίδι του νησιού μας

Ώστόσο  είναι φανερό πως δεν   αντιμετωπίζουν  όλοι οι κάτοικοι του νησιού με τον τρόπο και το σεβασμό που πρέπει το ιστορικό κτίριο που μπορεί πάλι να γίνει ένα  στολίδι στο κέντρο της πόλης.

Και ο μη σεβασμός αποτυπώνεται στις ασχήμιες που έχουν γραφεί πάνω στις πέτρες του μικρού οικήματος της Ψαραγοράς  που είναι  στο εσωτερικό του κτιρίου με κόκκινη μπογιά και δεν έχουν καθαριστεί εδώ και πολύ καιρό.

Με μαρκαδόρο κάποιοι έγραψαν και στις στήλες του μικρού οικήματος Το θέμα είναι πως αυτά είναι ορατά και από απόσταση δηλαδή οι επισκέπτες που θα μπουν στο εσωτερικό της Νέας Αγοράς θα δουν αυτά που αποτυπώνουν οι φωτογραφίες. Τα “καλιτεχνήματα” είναι φανερό πως δεν έχουν γίνει τώρα όπως φαίνεται από το χρώμα τους αλλά το νόημα είναι στο μή σεβασμό ενός χώρου που έχει μεγάλη αξία για τη Ρόδο.

Η δημοτική αρχή Ρόδου θα πράξει αυτά που έχει προγραμματίσει στο χρόνο που πρέπει και με τα χρήματα που διαθέτει ώστε το κτίριο να γίνει ένα κόσμημα. Οφείλουν όμως και οι κάτοικοι να το σέβονται και να το διαφυλάττουν γιατί αυτά τα ακίνητα  είναι η κληρονομιά της Ρόδου.