Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάποιοι φοβούνται το δημόσιο διάλογο αλλά και τη μεγάλη δυναμική της “ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ”

Published

on

Για τη δημοσκόπηση που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας , τον ανοικτό διάλογο μεταξύ υποψήφιων δημάρχων και πολιτών αλλά και  τη λειτουργία των τοπικών συμβουλίων μίλησε σε συνέντευξή τύπου σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος επικεφαλής της παράταξης «Νέα Μέρα» κ. Στράτος Καρίκης πλαισιωμένος από στελέχη της παρατάξεως του.

Η συνέντευξή τύπου δόθηκε στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου.

Αναλυτικότερα με αφορμή την πρόσφατη δημοσκόπηση  που είδε το φως της δημοσιότητας  ο κ. Στράτος Καρίκης τόνισε:

«Οι δημοσκοπήσεις όχι μόνο δεν είναι σωστές αλλά παράγουν παραπλάνηση. Το 2010 στις εκλογές έκαναν πολύ μεγάλα λάθη . Δεν μπορώ να δεχθώ ότι το 2014 δημοσκόπηση  μας έφερνε τέταρτους  και εμείς στο δεύτερο γύρο πλησιάσαμε το 48%. Αν  δεν είναι  αυτό παραπλάνηση άραγε τι είναι. Αν οι δημοσκοπήσεις  και οι εταιρείες  δεν είναι αξιόπιστες ποιο ρόλο ύπαρξης έχουν;  και τι θετικό παράγουν; Πιστεύω ότι δεν παράγουν θετικά. Το 2015 παρουσίαζαν το ΣΥΡΙΖΑ οκτώ μονάδες πίσω από τη ΝΔ . Τελικά έγινε το αντίθετο δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτο με οκτώ μονάδες διαφορά από τη ΝΔ.  Δεν μπορώ λοιπόν με βάση την πρόσφατη δημοσκόπηση που καλά έκανε και δημοσιοποίησε η «Δημοκρατική» να δεχθώ ότι εμείς έχουμε 6.000 με 7.000 ψηφοφόρους  όταν διαθέτουμε 26.000», δήλωσε ο κ. Καρίκης και πρόσθεσε πως η «ΝΕΑ ΜΕΡΑ» θα περάσει στο δεύτερο γύρο των δημοτικών  εκλογών  και θα νικήσει.

Κάποιοι φοβούνται τη δυναμική της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ

Ο κ. Καρίκης επεσήμανε πως η παράταξη του  είναι στο επίκεντρο γιατί κάποιοι φοβούνται τη δυναμική της .

«Κάποιοι μας φοβούνται γιατί έχουμε δυναμική γιατί οι υποψήφιοι μας είναι νέοι άνθρωποι, άφθαρτοι  και δεν έχουν συνδεθεί ποτέ με καμία περίεργη ιστορία. Είναι επιστήμονες  και επιτυχημένοι επαγγελματίες . Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να προχωρήσουμε . Για το λόγο αυτό   μας φοβούνται σαν παράταξη. Εμείς δεν φοβόμαστε κανένα και είμαστε παντού. Ο κόσμος μας αγαπάει.  Πολλές δημοσκοπήσεις έχουν « τρέξει»  το προηγούμενο  χρονικό διάστημα. Γιατί όμως δεν δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα τους;  Δεν μας φοβίζουν οι δημοσκοπήσεις.  Τα στοιχεία  που αφορούν εμάς και έχουν παρουσιαστεί από τη συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι αληθή. Επιπλέον η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει ενταχθεί στο ελεγκτικό σύστημα. Εμείς δεν φοβούμαστε τίποτε αγαπάμε τους Ροδίτες και  είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα είμαστε δημοτική αρχή την επόμενη ημέρα των εκλογών », τόνισε ο κ. Καρίκης.

Όσο για τα στελέχη της παρατάξεως του ο κ. Καρίκης δήλωσε πως προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους.

«Στην παράταξη μας υπάρχουν δεξιοί κεντρώοι αριστεροί . Έχουμε νέους ανθρώπους . Η παράταξη μας θα δημιουργήσε,ι μια νέα πραγματικότητα  στο Δήμο. Η νέα δημοτική αρχή οι αντιδήμαρχοι  και οι πρόεδροι  των δημοτικών επιχειρήσεων θα είναι πρόσωπα που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ ξανά  με το Δήμο. Αυτή είναι η απόφαση μου παρότι πολεμήθηκε. Είμαι υπερήφανος  για τους συνεργάτες μου για τους ανθρώπους που είναι  υποψήφιοι με τη ΝΕΑ ΜΕΡΑ. Παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν κάνουν  ένα πολιτικό αγώνα που ξεχωρίζει», τόνισε.

Η προεκλογική περίοδος θυμίζει την εποχή του …1950

Ο κ. Καρίκης δήλωσε πως η προεκλογική περίοδος του θυμίζει  τη εποχή  του… 1950. Επιπλέον όπως είπε ξοδεύονται πολλά χρήματα για τις εκλογές.

«Ξοδεύονται  πολλά χρήματα. Δεν με ενδιαφέρει που πάνε αυτά τα χρήματα. Δεν είμαι αυτός, που θα προκαλέσω  εισαγγελικές παρεμβάσεις. Εμένα με νοιάζει η αντιπαράθεση ο συναγωνισμός επί της πολιτικής. Όμως όλο αυτό είναι μια οπισθοδρόμηση. Θα ρωτήσω τον κάθε Ροδίτη τι θέλει για τη επόμενη ημέρα. Ας κρίνει τις διαδικασίες που ακολούθησαν κάποιοι ας κρίνει τις παρατάξεις  τους καθαρούς ανθρώπους και αυτούς  θα έρθουν κοντά του ας κρίνει  μια παράταξη όπως η “ΝΕΑ ΜΕΡΑ” που δεν κάλυψε ούτε ένα ευρώ από τα έξοδα τους. Ξεκάθαρα πράγματα.  Κοιτάω τους συνεργάτες μου και τους πολίτες στα μάτια» , είπε ο κ. Καρίκης.

Άλλη οπτική για τις δημοτικές κοινότητες για να σταματήσει ο διχασμός

Στη συνέντευξή τυπου ο κ. Καρίκης αναφέρθηκε και στους λόγους που δεν εχει ανακοινώσει ακόμη ψηφοδέλτια για τις κοινότητες. Αυτό συμβαίνει όπως τόνισε γιατί η οπτική του για το συγκεκριμένο θέμα είναι τελείως διαφορετική .

« Είμαστε 56 μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση για το Δήμο Ρόδου και η ΝΕΑ ΜΕΡΑ έχει ήδη ολοκληρώσει τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στις δέκα δημοτικές ενότητες. Σκοπίμως μέχρι σήμερα δεν ανακοινώσαμε ψηφοδέλτια στις κοινότητες.Δεν υπάρχει ζήτημα αδυναμίας συγκρότησης ψηφοδελτίων από την παράταξή μας αλλά μια άλλη οπτική και αντίληψη.Στα 9 χρόνια λειτουργίας του Ενιαίου Δήμου, είδαμε τα τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων να υποβαθμίζονται.Να είναι διακοσμητικά, να μην έχουν  τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν το μικρό , καθημερινό πρόβλημα.Ουσιαστικά η εκλογή των τοπικών συμβουλίων στη λογική της διασύνδεσης τους με τις παρατάξεις που διεκδικούν το δήμο, ενδεχομένως να βοήθησε κάποιες παρατάξεις να κερδίσουν το Δήμο , ο μεγάλος όμως χαμένος ήταν οι ίδιες οι κοινότητες.Ο ‘’ Κλεισθένης’’ δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα αφού έγινε η αιτία να θεπιστεί  η δυνατότητα εκχώρησης αρμοδιοτήτων αλλά και πόρων στις  κοινότητες», είπε ο κ. Καρίκης και πρόσθεσε ότι μπαίνει ο θεμέλιος λίθος της ουσιαστικής ανεξαρτησίας των κοινοτήτων από τις παρατάξεις που διεκδικούν το Δήμο, με τη πρόβλεψη για την εκλογή των τοπικών συμβουλίων με ξεχωριστή κάλπη.

«Ένας πολίτης μπορεί να ψηφίσει μία παράταξη και έναν υποψήφιο Δήμαρχο αλλά στο επίπεδο της κοινότητας μπορεί να επιλέξει αυτούς που θεωρεί ότι μπορούν να προσφέρουν στην κοινότητα, έστω και αν δεν ανήκουν στην παράταξη του υποψηφίου δημάρχου που επιλέγει.Από την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου μέχρι σήμερα, έχουν περάσει 8 μήνες.Μέσα σε αυτούς τους 8 μήνες, υπήρξαν διεργασίες στο επίπεδο των τοπικών κοινωνιών.

Εμείς, όλο αυτό το διάστημα, διαπιστώσαμε ένα κύμα χειραφέτησης των τοπικών κοινωνιών στις κοινότητες.Είναι μια πολύ ισχυρή τάση, μια δημοκρατική τάση που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει.Σε πολλές κοινότητες, είναι πλειοψηφικό ρεύμα η συγκρότηση ανεξάρτητων ψηφοδελτίων για τις εκλογές των τοπικών συμβουλίων, που δεν θα είναι συνδεδεμένα με τις παρατάξεις που διεκδικούν το Δήμο Ρόδου.Άνθρωποι που στηρίζουν τη ΝΕΑ ΜΕΡΑ , μας κατέστησαν σαφές ότι στα τοπικά συμβούλια θέλουν να συμμετέχουν σε ανεξάρτητα ψηφοδέλτια.Και αυτή είναι μια πολύ ισχυρή τάση , που ενδυναμώνεται διαρκώς σε όλες τις κοινότητες.Έχω ανοιχτούς ορίζοντες και δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας.Όταν εγώ ο ίδιος στο πρόγραμμά μου για έναν Ανοιχτό και Δημοκρατικό Δήμο , έχω συμπεριλάβει δεσμεύσεις και πολιτικές που κατοχυρώνουν την ανεξαρτησία και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των τοπικών κοινοτήτων, θα ήταν οξύμωρο να επιβάλλω εγώ ο ίδιος αλλά και η παράταξη μας , τις επιλογές της στα χωριά της Ρόδου για την εκλογή των τοπικών συμβουλίων.Για αυτό το λόγο αποφασίσαμε να ζητήσουμε από τους φίλους και τα στελέχη της παράταξης ΝΕΑ ΜΕΡΑ να συμμετέχουν σε ανεξάρτητες κινήσεις και ψηφοδέλτια για την εκλογή των συμβουλίων των κοινοτήτων.Πολλοί φίλοι της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ που θα μας στηρίξουν για να κερδίσουμε το Δήμο, στις εκλογές για την ανάδειξη των συμβουλίων των κοινοτήτων θα συμμετέχουν σε ανεξάρτητα ψηφοδέλτια μαζί με άλλους ανθρώπους, που ενδεχομένως θα κάνουν διαφορετικές επιλογές για το πρόσωπο του υποψηφίου δημάρχου», τόνισε ο κ. Καρίκης και πρόσθεσε ότι ήδη  ανεξάρτητα ψηφοδέλτια συγκροτούνται σε πολλές κοινότητες και αυτό είναι κάτι ελπιδοφόρο.

Ο κ. Καρίκης ξεκαθάρισε πως αν εκλεγεί δήμαρχος θα συνεργαστεί με όποιους πολίτες εκλεγούν στα συμβούλια των κοινοτήτων.

Ο κ.  Στράτος Καρίκης δήλωσε ότι  ως Δήμαρχος :

1ον) Θα εκχωρήσει τις πρώτες αρμοδιότητες στα συμβούλια των κοινοτήτων μέσα στον πρώτο μήνα.

2ον) Θα καταθέσει πρόταση για την κατανομή πόρων σε κάθε κοινότητα στον πρώτο προϋπολογισμό.

«Θέλω να πιστεύω ότι και οι άλλες παρατάξεις θα πρέπει να δουν την πραγματικότητα και να ακολουθήσουν και αυτές τον ίδιο δρόμο.Να αφήσουν τις τοπικές κοινότητες να εκλέξουν αυτές, τους εκπροσώπους τους, αυτούς που θεωρούν πιο ικανούς.Πρέπει να σταματήσει ο διχασμός των τοπικών κοινωνιών στα χωριά μας από τις δημοτικές παρατάξεις.Ιδιαίτερα όταν αυτός ο διχασμός και η κάθοδος παραταξιακών ψηφοδελτίων αποδείχθηκε ότι ευθύνεται για το μαρασμό των χωριών μας, την αδυναμία της αυτοδιοίκησης να επιλύσει το μικρό και αυτονόητο πρόβλημα σε ένα χωριό αλλά και για την μετατροπή των τοπικών συμβουλίων σε διακοσμητικά όργανα.Είναι καιρός να αναδειχθεί μια άλλη λογική και αντίληψη στην αυτοδιοίκηση.Αυτή που θέλει πραγματικά ανεξάρτητες και ισχυρές τις κοινότητες.Αυτή που εννοεί απόλυτα την έννοια της συνεργασίας και το αποδεικνύει.Αυτή είναι η δική μας λογική και αντίληψη.Χωρίς αποκεντρωμένες λειτουργίες και δράσεις, αυτός ο Δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αποδείχθηκε.Τα χωριά μας θα βουλιάζουν στην παρακμή και στην εγκατάλειψη. Αποδείχθηκε.Είναι καιρός οι δημοτικές παρατάξεις να κάνουν ένα βήμα πίσω στις εκλογές για τα συμβούλια των κοινοτήτων.Για να κάνουμε όλοι μαζί ένα βήμα μπροστά», είπε ο κ. Καρίκης.

Να γίνει μέχρι τις 15 Απριλίου το debate στο Δημοτικό Θέατρο

Ο κ. Καρίκης επανήλθε και στο ζήτημα του διαλόγου, των υποψηφίων δημάρχων και τόνισε πως όλοι πλην ενός δέχθηκαν την πρόταση του.

«Γνωρίζετε όλοι την πρόταση που κατέθεσα, την οποία αποδέχθηκαν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι πλην ενός, που δεν απάντησε.Για μένα αλλά και για όλους τους πολίτες, υπάρχει ένα ερώτημα : για ποιο λόγο κάποιοι δεν θέλουν να γίνει διάλογος ανάμεσα στους υποψηφίους δημάρχους;  Για ποιο λόγο έχει εξαφανιστεί αυτό το θέμα από τη δημόσια ατζέντα;Ποιος είναι ο λόγος;Ο διάλογος και η αντιπαράθεση προγραμμάτων και προτάσεων είναι στοιχείο της δημοκρατίας, είναι κάτι που θέλουν οι πολίτες της ΡόδουΘεωρώ ότι έχει έρθει πλέον το πλήρωμα του χρόνου για να περάσουμε στο στάδιο της εφαρμογής», είπε  ο κ. Καρίκης

Με επιστολή που έστειλε ο κ. Καρίκης στους συνυποψηφίους του ζητά:

1ον) Να συσταθεί άμεσα διαπαραταξιακή επιτροπή, με ένα μέλος από κάθε παράταξη, για να προσδιορίσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής των ανοιχτών συζητήσεων των υποψηφίων δημάρχων στις δημοτικές ενότητες.

2ον) Να πραγματοποιηθεί η πρώτη ανοιχτή συζήτηση στο δημοτικό θέατρο Ρόδου με θέμα τις προγραμματικές προτάσεις των υποψηφίων δημάρχων μέχρι τις 15 Απριλίου. Με συντονιστή δημοσιογράφο και με τους πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν ερωτήματα στους υποψηφίους.

«Οι 56 ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές θα πρέπει να αξιοποιηθούν παραγωγικά, θα πρέπει να δοθεί στους πολίτες η δυνατότητα να συγκρίνουν προγράμματα και προτάσεις.Το διάλογο δεν τον θέλουν μόνο όσοι δεν έχουν πρόγραμμα. Μόνο αυτοί που δεν έχουν να προτείνουν τίποτα στους πολίτες της Ρόδου.

Μόνο όσοι αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν τους πολίτες, να απαντήσουν στα ερωτήματα τους.Μόνο όσοι κρύβονται και προτιμούν άλλα μέσα και τρόπους για να προσεταιριστούν τους πολίτες.Μόνο όσοι έχουν κρυφή ατζέντα.Η ανοιχτή αυτή πρόσκληση είναι προς όλους τους ανθυποψηφίους μου, με την ευχή να την αποδεχτούν.Δηλώνω επίσης πρόθυμος να συμμετέχω σε οποιαδήποτε άλλη ανοιχτή και δημοκρατική διαδικασία διαλόγου που θα προταθεί από οποιονδήποτε υποψήφιο δήμαρχο αλλά και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.Η ΝΕΑ ΜΕΡΑ είναι μια ανεξάρτητη παράταξη που επιμένει να διεκδικεί την εμπιστοσύνη των πολιτών με προτάσεις και πρόγραμμα.Η αποδοχή που συναντάμε, μας δίνει τεράστια δύναμη.Με τη δύναμη που μας δίνουν οι πολίτες προχωράμε για να ξημερώσει μια ΝΕΑ ΜΕΡΑ για τη Ρόδο μας στις 26 Μαϊου», τόνισε ο κ. Καρίκης.

 

(Visited 2 times, 1 visits today)
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Το πιο ενδιαφέρον

Ο σταθμός που λειτουργεί από το 1992. Ο πρώτος ενημερωτικός ραδιοσταθμός στο Αιγαίο και ο πρώτος που καθιέρωσε το ενημερωτικό site, που λειτουργεί παράλληλα με τον ραδιοφωνικό σταθμό. Ο sky αδιάλειπτα λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ 100,3 . Copyright © RADIOTOYRISTIKI SA

Στο site αυτό χρησιμοποιούμε εργαλεία που αποθηκεύουν μικρά αρχεία (cookies) στον υπολογιστή σας. Τα cookies κάνουν το site αυτό να “τρέχει” χωρίς προβλήματα και να δημιουργεί cookies πλοήγησης (statistics cookies). Για καλύτερες υπηρεσίες, πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ.