Επιστολή της Δημοτικής Αρχής Καρπάθου στον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστο Ροϊλό, με κοινοποίηση στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, αναφέρει τα εξής για το θέμα της μετεγκατάστασης του Κέντρου Υγείας στο κτίριο του νέου Νοσοκομείου:
​​​​​
“Αξιότιμε κύριε Ροϊλέ , διαβάζουμε σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, ότι πρόκειται να μετεγκατασταθεί το Κέντρο Υγείας της Καρπάθου στο κτίριο του νέου Νοσοκομείου.
Αρχικώς θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τη ρητή δέσμευση του Πρωθυπουργού για λειτουργία του Νοσοκομείου Καρπάθου, διαχρονική απαίτηση του Καρπαθιακού λαού την οποία στήριξαν και επιδίωξαν όλοι οι Καρπάθιοι που κατείχαν θέση ευθύνης.
Σαν Δημοτική Αρχή, στο διάστημα που μεσολάβησε από την ανάληψη των καθηκόντων μας, δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση από την Β ΔΥΠΕ για το θέμα.

Υπήρχε από τη μεριά μας η σιγουριά πως η δέσμευση του Πρωθυπουργού αποτελούσε εγγύηση για την δρομολόγηση της λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου.
Θέλουμε, λοιπόν, να μας ενημερώσετε αρμοδίως αν η πρόθεση της Διοίκησης σας είναι η μετεγκατάσταση του ΚΥ κι όχι η έναρξη λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Αν κάτι τέτοιο ισχύει θα θέλαμε να μας διευκρινίσετε τους λόγους για τους οποίους άλλαξε η αρχική στόχευση, δηλαδή της λειτουργίας του ως κανονικό Νοσοκομείο.
Να μας ενημερώσετε, δε, αν υπήρξε διαβούλευση με τοπικούς φορείς και με ποιούς, πριν παρθεί μια τέτοια απόφαση.

Επίσης θα θέλαμε να θέσουμε σαν Δημοτική Αρχή τους εύλογους προβληματισμούς μας για τα κάτωθι :

Πώς είναι δυνατόν ένα υποστελεχωμένο, σε προσωπικό, Κέντρο Υγείας να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασθενών σε ένα χώρο πολλαπλασίου εμβαδού;

Πως θα εξασφαλιστεί η φύλαξη και η καθαριότητα του;

Ποιος θα εγγυηθεί ότι τα υπερσύγχρονα ιατρικά όργανα που διαθέτει, δεν θα υποστούν ζημιές χωρίς την υποστήριξη εξειδικευμένου προσωπικού;

Τέλος, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σε περίπτωση που εσείς κρίνετε αναγκαία την μετεγκατάσταση αυτή, έστω προσωρινά, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα που έχετε θέσει για την έναρξη της κανονικής του λειτουργίας.
Πότε θα καταρτιστεί το οργανόγραμμα του και πότε θα προκηρυχθούν οι θέσεις ιατρών και νοσηλευτών που θα προβλέπει;
Πότε προγραμματίζετε να προσλάβετε τους επιτυχόντες στον διαγωνισμό για επικουρικό προσωπικό, που ήδη έχει ολοκληρωθεί;
Επειδή στην Ελλάδα «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» , θα θέλαμε προτού προχωρήσουμε σε μία τέτοια ενέργεια, την ρητή δέσμευση σας, χρονικά προσδιορισμένη για την κανονική λειτουργία του Νοσοκομείου.
Ενός νοσοκομείου το οποίο κόστισε εκατομμύρια ευρώ με σκοπό να αναβαθμίσει ουσιαστικά τις παροχές υγείας των κατοίκων και όχι να αποτελέσει για άλλη μία φορά σπατάλη χρημάτων χωρίς αντίκρισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Κλείνει η ανοιχτή δομή αιτούντων άσυλο στη Λέρο

Ο Αναπληρωτής Δημάρχου Καρπάθου
​​​​​​Μιχαήλ Μανωλάκης

​​​​Αντιδήμαρχος Οικονομικών &
Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Καρπάθου

 2,209 total views,  2 views today