Κέρδη που φθάνουν τα 140.000 ευρώ  παρουσιάζει ο ισολογισμός της  ΔΕΣ ΡΟΔΑ για τη χρήση του 2017.

Ο ισολογισμός καθώς και ο απολογισμός της επιχείρησης θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 17
Δεκεμβρίου.

Σε ότι αφορά τα έσοδα του 2018 θα φθάσουν όπως δήλωσε στο skyrodos.grο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Δημήτρης Παρασκευάς  στα 4.000.000 ευρώ. Από αυτά όπως είπε ο κ. Παρασκευάς θα πρέπει να τακτοποιηθούν αρκετές υποχρεώσεις  να πληρωθούν φόροι και καύσιμα.Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο για τα καύσιμα θα δαπανάται 1.000.000 ετησίως.

Με αφορμή την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας για την παροχή  υπηρεσιών ποιότητας στους επισκέπτες της Ρόδου χθες και την δυσαρέσκεια των επισκεπτών για τις συχνές βλάβες των λεωφορείων ο κ. Παρασκευάς  απάντησε, ότι η λύση είναι μόνο η αναβάθμιση του στόλου. Ωστόσο ο στόχος δεν είναι εφικτός σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΣ ΡΟΔΑ γιατί δεν έχει  βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης του εγχειρήματος.

«Για να αγοραστούν δέκα καινούργια λεωφορεία, θα πρέπει να πληρώσουμε 2.500.000 ευρώ.  Δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα τώρα.Επίσης είναι αδύνατο να λάβουμε δάνειο γιατί οι τράπεζες, ζητούν πολλές εγγυήσεις  ενώ η αποπληρωμή θα γίνει Γολγοθάς εξαιτίας των υψηλών επιτοκίων», είπε ο κ. Παρασκευάς.

Η έλλειψη επαρκών πόρων, είναι ο λόγος που η διοίκηση της επιχείρησης έχει στραφεί  στην αγορά μεταχειρισμένων λεωφορείων και μόνο. Τα μεταχειρισμένα όμως όσο καλή συντήρηση και να τους γίνεται, παρουσιάζουν συχνά  προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι αγοράστηκαν δύο μεταχειρισμένα λεωφορεία και πρόπερσι τρία.

«Μεταχειρισμένα λεωφορεία θα αγοράσουμε και το 2019.Είναι στο πρόγραμμα.Η πλήρης αναβάθμιση του στόλου όμως θα γίνει μόνο με την αγορά καινούργιων οχημάτων», είπε ο κ.Παρασκευάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Νέα τουρκική Navtex για άσκηση με πραγματικά πυρά

Στους στόχους της επιχείρησης είναι  να αγοραστούν τουλάχιστον δύο μικρά λεωφορεία 30 θέσεων που θα δρομολογηθούν στις γραμμές του κέντρου.  Τα συγκεκριμένα οχήματα θα είναι ηλεκτροκίνητα και θα αγοραστούν στα πλαίσια του προγράμματος « Ευκίνησης»

«Θα ήταν καλό να μπορούσαμε να αγοράσουμε τρια – τέσσερα μικρά λεωφορεία  για την κάλυψη των αναγκών στο  κέντρο της πόλεως», δήλωσε ο κ. Παρασκευάς.

Ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ αναφέρθηκε  και στις προσλήψεις προσωπικού που έχει ανάγκη η επιχείρηση.

«Με 14 μόνιμους οδηγούς που διαθέτει η επιχείρηση δεν είναι δυνατό να καλυφθούν οι ανάγκες.Αυτός είναι και ο λόγος που προσλαμβάνουμε οδηγούς με συμβάσεις ορισμένου  χρόνου. Έτσι καλύπτουμε τις ανάγκες τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα», είπε ο κ. Παρασκευάς.

Όσο για τον προϋπολογισμό της επιχείρησης για το 2019 έχει ήδη εγκριθεί όπως δήλωσε ο διευθυντής της επιχείρησης κ. Φώτης Καραμανώλης.

 424 total views,  2 views today