Άλλο ένα ατύχημα με τετράτροχο όχημα σημειώθηκε στη Ρόδο και συγκεκριμένα στην επαρχιακή οδό Ρόδου Καμείρου .

΄Όπως φαίνεται από το φωτογραφικό υλικό του skyrodos.gr το τετράτροχο ή αλλιώς γουρούνα ξέφυγε της πορειας της και έπεσε πάνω σε κολόνα δημοτικού φωτισμού.

Από  ΕΚΑΒ αναφέρθηκε πως δεν έχει κληθεί ασθενοφόρο. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται ατύχημα με το συγκεκριμένο όχημα που είχε απαγορευθεί από τους δρόμους.

Το κακό είναι πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αφήσει τις …γουρούνες να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Μετά το αλαλούμ που είχε σημειωθεί αναφορικά με την απαγόρευση των τετράτροχων μοτοσικλετών (γνωστές γουρούνες) στις τουριστικές περιοχές, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης ανέφερε πως επιστρέφουν στους δρόμους.

Συγκεκριμένα ο κ. Κεφαλογιάννης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων χαρακτήρισε παράλογο το μέτρο την απαγόρευση της κυκλοφορίας των τετράτροχων οχημάτων γνωστών και ως «γουρούνες» οι οποίες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις τουριστικές περιοχές. Μάλιστα ο υφυπουργός Μεταφορών τόνισε πως «η γενική απαγόρευση των τετράτροχων μοτοσικλετών έως 125cc, ήταν ένα παράλογο μέτρο. Να θυμίσω ότι πρόκειται για οχήματα που έχουν εγκριθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας και πληρώνουν ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Θα καταργήσουμε άμεσα αυτήν την καθολική απαγόρευση».

 

Αρμοδιότητα των Δήμων που θα κυκλοφορούν οι γουρούνες

Παράλληλα ο κύριος Κεφαλογιάννης συμπλήρωσε πως ο οικείος Δήμος στην περιοχή αρμοδιότητάς του, μπορεί και διατηρήσει τη δυνατότητα να θέτει περιορισμούς στην κυκλοφορία αυτών των οχημάτων, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 52 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Οι δάσκαλοι στους δρόμους για την καθαριότητα στα σχολεία της Ρόδου

Πηγή: iefimerida.gr

 480 total views,  2 views today