Κίνηση στην Π. Πόλη αλλά το ταμείο…μείον

943

Κατακλύστηκε από τουρίστες σήμερα η Μεσαιωνική Πόλη. Η μεγάλη προσέλευση στη συγκεκριμένη περιοχή οφείλεται στα τρια κρουαζιερόπλοια που κατέπλευσαν στο τουριστικό λιμάνι με τα αφίχθησαν στο νησί.

Και οι φωτογραφίες αποτυπώνουν, τη μεγάλη προσέλευση στην περιοχή. Αλλά μέχρι εκεί. Φαίνεται πως η αύξηση της κίνησης δεν συνδιάζεται και με τα ανάλογα έσοδα για τις δεκάδες επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός της Μεσαιωνικής Πόλης.

“Οι τουρίστες ψάχνουν φθηνά σουβενίρ. Δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα”, είπαν οι καταστηματάρχες στο skyrodos.gr.

Επιπλέον, όπως τόνισαν οι επιχειρηματίες, κίνηση υπάρχει μόνο όταν καταπλέουν κρουαζιερόπλοια στο τουριστικό λιμάνι.

Τις υπόλοιπες ημέρες η κίνηση στη Μεσαιωνική Πόλη, δεν παρουσιάζει αύξηση.

Να σημειωθεί, πως αρκετά καταστήματα στη Μεσαιωνική Πόλη έχουν αλλάξει χρήσεις. Αρκετά από αυτά πωλούν αναμνηστικά αλλά ελάχιστα διαθέτουν παραδοσιακά προιόντα.

Δεκάδες προιόντα από την Κίνα, έχουν γεμίσει τα ράφια των καταστημάτων. Ακόμη και φω μπιζού από εκεί έρχονται και είναι στη διάθεση των επισκεπτών που φαίνεται να τα προτιμούν γιατί είναι φθηνά.Κάποιοι αδυνατούν να τα ξεχωρίσουν από τα υπόλοιπα.

Κάποια χρήματα δαπανούν οι τουρίστες και για κάποια πρόχειρα γεύματα, αποφεύγοντας τα εστιατόρια στα οποία θα μπορούσαν να ξοδέψουν κάτι παραπάνω για να δοκιμάσουν την τοπική γαστρονομία.