Καίριο κτύπημα σε καρτέλ ναρκωτικών από το Λιμεναρχείο!

1065

Mέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών ήταν οι δύο Ισραηλινοί που συνελήφθησαν χθες στο λιμάνι της Ρόδου καθώς και οι δύο συνεργοί τους επίσης Ισραηλινοί.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση στο Λιμεναρχείο Ρόδου και οι τέσσερις προσπάθησαν να υλοποιήσουν σχέδιο που είχε καταστρωθεί για το «πέρασμα» των ναρκωτικών ουσιών από τη Ρόδο σε άλλες περιοχές μέχρι την  τελική κατάληξη  που ήταν η Μέση Ανατολή.

Αυτό εξηγεί το γεγονός ότι οι δύο που «πιάστηκαν» στο λιμάνι της Ακαντιάς  επρόκειτο να επιβιβαστούν σε ιστιοφόρο με το οποίο δεν θα πήγαιναν κρουαζιέρα στο Αιγαίο, αλλά θα κατέπλεαν ενδεχομένως και   σε σημεία όπου θα άφηναν μέρος της μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών που είχαν μαζί  τους για να διακινηθούν και να φθάσουν  με τη βοήθεια άλλων μελών της οργάνωσης στους χρήστες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το ιστιοφόρο εντοπίστηκε από τους λιμενικούς στη νέα μαρίνα Ρόδου. Ο 78χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης του καθώς και ο 61χρονος αλλοδαπός που ήταν  σε αυτό, παραδέχτηκαν στην προανάκριση  ότι είχαν έρθει σε επικοινωνία με τον ένα από τους δύο Ισραηλινούς, ο οποίος τους είχε δώσει οδηγίες να φέρουν το σκάφος στη Νέα Μαρίνα Ρόδου.

Μετά την παράδοση  ο κυβερνήτης του σκάφους και ο 61χρονος αλλοδαπός συνεργάτης του  θα έφευγαν από τη Ρόδο αεροπορικώς με τα έξοδα πληρωμένα.

Όλο το σχέδιο για τη μεταφορά και τη διακίνηση των ναρκωτικών στη Ρόδο και ενδεχομένως και σε άλλα νησιά καταστράφηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αξιωματικών του Λιμεναρχείου που κατάλαβαν τι θα συνέβαινε και έδρασαν πολύ  γρήγορα και αποτελεσματικά.

Το κτύπημα σε άλλο ένα καρτέλ ναρκωτικών από το Λιμεναρχείο Ρόδου,  ήταν καίριο ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα όπου ζήτησαν και έλαβαν  προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη 4 Απριλίου.

Η αξία των ναρκωτικών ουσιών που κατέληξαν στα χέρια της Λιμενικής Αρχής Ρόδου υπολογίζεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ!

Για την εξέλιξη της υπόθεση εκδόθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η ακόλουθη ανακοίνωση :

Αναφορικά με τη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 30 και 61 ετών, πρωινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, σε συνεργασία με το Τελωνείο Ρόδου, για κατοχή και διακίνηση 20,501kg κοκαΐνης και περίπου 166.317 δισκίων ECSTASY στη Ρόδο, γνωρίζεται ότι στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης προέκυψε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες επρόκειτο να επιβιβαστούν σε Ι/Φ ξένης σημαίας, με προορισμό λιμένα Μ. Ανατολής.

Το εν λόγω σκάφος εντοπίστηκε στη Νέα Μαρίνα Ρόδου. Ο 78χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης του καθώς και ο 61χρονος αλλοδαπός επιβαίνοντας σε αυτό, δήλωσαν ότι είχαν έρθει σε επικοινωνία με τον έτερο 61χρονο αλλοδαπό συλληφθέντα, ο οποίος τους είχε δώσει οδηγίες να φέρουν το σκάφος στη Νέα Μαρίνα Ρόδου προκειμένου του το παραδώσουν, ενώ ακολούθως επρόκειτο να επιστρέψουν αεροπορικώς στο Ισραήλ με τα έξοδα πληρωμένα από αυτόν.

Ο 78χρονος Κυβερνήτης και ο 61χρονος επιβαίνοντας του ανωτέρω Ι/Φ  συνελήφθησαν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.