Καθησυχαστικός ο Γ. Παπαδομαρκάκης

495

Τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών μονάδων για 14 ημέρες, κινούνται απόλυτα προς τη σωστή κατεύθυνση, σχολίασε μιλώντας στον sky ο Προϊστάμενος της Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Παπαδομαρκάκης.

Όπως είπε, είναι σωστή κι επιβεβλημένη η απόφαση που ελήφθη από την Κυβέρνηση για πρόληψη λόγω του κορωνοϊού, αρκεί οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην κυκλοφορούν για προστασία του πληθυσμού, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι ανεξαιρέτως θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Αναφορικά με το θέμα των πανελληνίων, ο κ. Παπαδομαρκάκης υπογράμμισε ότι είναι πολύ σοβαρό: “Θα βοηθήσουμε όσο το δυνατόν τα παιδιά και ειδικά της Γ’ Λυκείου. Οι γονείς  και οι μαθητές να μην ανησυχούν. Υπάρχουν και οι πλατφόρμες οι οποίες μπορούν να γίνουν μαθήματα από το σπίτι τους. Κάθε νομός μπορεί να κάνει το δικό του πρόγραμμα”. Μάλιστα σημείωσε ότι υπήρξαν και κατά το παρελθόν περιπτώσεις που παρατάθηκε το διδακτικό έτος ή το ωρολόγιο πρόγραμμα. “Δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος. Πιστεύω ότι πέραν του Ιουνίου δεν πρόκειται να πάμε για το διδακτικό έτος, γιατί τότε θα έχουμε πρόβλημα”, σχολίασε καταλήγοντας.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Για τους τρόπους με τους οποίους ενδέχεται να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες των μαθημάτων από το κλείσιμο των σχολείων, ενημέρωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Όπως είπε, αρχικά θα αναπροσαρμοστούν οι διδακτικές ώρες από 45 σε 35 λεπτά και θα καταργηθούν οι περίπατοι, ενώ τόνισε ότι «εφ’ όσον παραταθούν τα μέτρα, δεν αποκλείεται και η παράταση του διδακτικού έτους». Σε ότι αφορά στη λειτουργία των πανεπιστημίων, υποστήριξε ότι μελετάται ακόμη και η πιθανότητα για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, προκειμένου να μη χαθεί το εξάμηνο.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

Ματαιώνονται οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους περιφερειάρχες με θέμα τον συντονισμό της κεντρικής διοίκησης και περιφερειακής αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος του κορωνοϊού. Ειδικότερα, όπως αποφασίστηκε, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, δεν θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις, αλλά προς τιμήν της εθνικής επετείου θα κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών.

Στη σύσκεψη μετείχαν η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού ‘Εργου Άκης Σκέρτσος, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι δηλώσεις του κ. Παπαδομαρκάκη