Η πετυχημένη πορεία των Κοινωνικών Φροντιστηρίων οδήγησε τον Δήμο Ρόδου και την κα. Άννα Ζωάννου, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής να προβούν στη συνέχιση του θεσμού. Με την επιστημονική καθοδήγηση του καθ. Αλιβίζου Σοφού, προέδρου του Παιδαγωγικού Τμήματος της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την ένθερμη υποστήριξη του κ.κ. Κυρίλου και της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου υλοποιείται ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος από 14 Ιανουαρίου έως 30 Μαΐου. Αρωγός της πρωτοβουλίας ο κ. Νικόλαος Ράπτης, Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσιου.

Φοιτητές του Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Αιγαίου παρέχουν  δίωρη μελέτη σε παιδιά δημοτικού όλων των σχολικών τάξεων, χωρισμένα σε πενταμελής ομάδες. Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν από Δευτέρα έως Παρασκευή είτε σε σχολικές αίθουσες είτε σε πνευματικά κέντρα των ενοριών.

Για να υποστηριχτεί πολύπλευρα ο θεσμός των Κοινωνικών Φροντιστηρίων καλούμαι εν ενεργεία,  ή/και συνταξιούχους, ή/και άνεργους Πτυχιούχους Εκπαιδευτικοί Α/βάθμιας και Β/βάθμιας να διδάξουν εθελοντικά (δύο δίωρα την εβδομάδα) αποκλειστικά σε παιδιά, των οποίων οι γονείς  είναι δικαιούχοι  του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ/ΤΕΒΑ). Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο Κέντρο Κοινότητας  Παράρτημα Ρομά Ερυθρού Σταυρού 12Α.Υπεύθυνη παιδαγωγός Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά: κα. Καραγεώργη Τσαμπίκα. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2241044758., e-mail: tkarageorgi@rhodes.gr

Τα Κοινωνικά Φροντιστήρια αποτελούν συνοδευτικό μέτρο της  συγχρηματοδοτούμενης πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018- 2019» – Κ.Σ. ΠΕ ΡΟΔΟΥ με κωδικό ΟΠΣ 5029377 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) 2014-2020» , στο οποίο ο Δείμος Ρόδου είναι ο Επικεφαλής Εταίρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Από το Αιγαίο στο Los Angeles...

 

 164 total views,  4 views today