Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση κατάσβεσης της  φωτιάς που άναψε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή “Κουλούκι”- “Μερικιά” της Λέρου.

Αμεσα κινητοποιήθηκαν μια ομάδα Πεζοπόρου Τμήματος με 8 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ . Συνέδραμαν  τρείς υδροφόρες νερού του Δήμου και του  Πολεμικού Ναυτικού . Για την κατάσβεση της φωτιάς πέταξε ένα ελικόπτερο και κλήθηκε και δεύτερο .

Στην Λέρο μετέβη   με πλοίο της γραμμής, πεζοπόρο τμήμα επτά ατόμων και τρία οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κω που έχει την ευθύνη.

” Η φωτιά πιστεύω ότι είναι υπό μερικό έλεγχο . Αναψε στην “Μερικιά” στο Λακκί. Είναι μακριά από το νοσοκομείο και όχι κοντά όπως αναφέρθηκε”, δήλωσε στο Skyrodos.gr ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος εγκλωβίστηκε για λίγο μια κολυμβήτρια  στην παραλία από τη φωτιά . Σκάφος του Λιμενικού την παρέλαβε και την  απομακρυνε εγκαίρως.

Από τη φωτιά απειλήθηκε ένα σπίτι και ένα κατάστημα στο νησί. Ωστόσο δεν υπήρξαν απώλειες.

Για προληπτικούς λόγους όπως επισημάνθηκε στο skyrodos.gr εκκενώθηκε το νοσοκομείο του νησιού με απόφαση που έλαβε η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κάηκαν σε πρώτη φάση, πενήντα στρέμματα χαμηλής βλάστησης και όχι μόνο.

Για μεγάλη κινητοποίηση από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής στην Αθήνα καθώς και από την Κω έκανε λόγο στο skyrodos.gr o διοικητής της  υπηρεσίας στην Κω κ. Πασχάλης Κούσκας.

Η επιχείρηση κατάσβεσης είναι σε εξέλιξη ακόμη .

 338 total views,  2 views today