Και ο Μπάρδος στον Σπίρτζη

1483

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υποδομών  και Μεταφορών , Χρήστο Σπίρτζη, είχε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Μεταφορών Δωδεκανήσου, Χρήστος Μπάρδος, χθες Δευτέρα,  στο υπουργείο.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου, Θεοδόσης Καστανίδης και μέλη των συλλόγων Ταξί στα νησιά, τέθηκε η αντίθεση του κλάδου στην τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης,  η οποία προβλέπει την απελευθέρωση των μισθώσεων των ιδιωτικών οχημάτων με οδηγό, στις τουριστικές περιοχές εκτός της Κρήτης και της Εύβοιας.

Με την τροπολογία, συμπληρώνονται οι διατάξεις του άρθρου 219Α του ν.4512/2018 σχετικά με την εκμίσθωση Επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης (Ε.Ι.Χ.) Αυτοκινήτων και συγκεκριμένα για τα νησιά εκτός Κρήτης και Εύβοιας, προβλέπεται ο περιορισμός στη μισή ώρα αντί για τρεις ώρες που ισχύει στην υπόλοιπη Ελλάδα, η ελάχιστη διάρκεια της σύμβασης ολικής εκμίσθωσης με οδηγό μέσω προκράτησης Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων, που επιτρέπεται να συνάπτουν τα τουριστικά γραφεία, τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων κ.λπ.

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Μεταφορών Δωδεκανήσου, Χρήστος Μπάρδος για τη συνάντηση δήλωσε: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει τα αιτήματα και τις προσπάθειες των ιδιοκτητών οδηγών ταξί από την Ρόδο και τα άλλα νησιά. Θέλουμε να προωθηθούν και να δοθούν λύσεις.

Παράλληλα, αναζητούμε λύση και για το πρόβλημα με τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στη Λέρο από την παράλειψη της προηγούμενης περιφερειακής αρχής, για  αναστολής της απόφασης απαλλαγής.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναζητεί λύσεις και θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προς αυτή την κατεύθυνση».