Στην ίδρυση μιας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Υγείας προχωρούν επιστήμονες αυτοδιοικητικοί και κάτοικοι του Έμπωνα σε μια προσπάθεια να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις που παρουσιάζει ο τομέας Υγείας.
Η ίδρυση της ΚΟΙΝΣΕΠ υγείας αποφασίστηκε μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε πριν δύο ημέρες στον Έμπωνα όπου αναλυθήκαν τα προβλήματα που παρουσιάζει ο τομέας της Υγείας στην περιοχή.
Το μεγάλο θέμα άνοιξε ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κουνάκης που συνέβαλε στη διοργάνωση, της συγκέντρωσης. Από την συζήτηση που έγινε και τις αποφάσεις που ελήφθησαν φαίνεται πως η πρωτοβουλία του βρήκε ανταπόκριση.
« Συζητήσαμε για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που παρουσιάζει στην περιοχή του Έμπωνα ο τομέας της Υγείας. Κρίναμε ότι το καλύτερο θα είναι να δημιουργηθεί μια ΚΟΙΝΣΕΠ Υγείας. Υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από επιστήμονες για να βοηθήσουν στο συγκεκριμένο θέμα. Η δομή θα ενισχύσει και τις γύρω από τον ‘Εμπωνα περιοχές», δήλωσε ο κ Κουνάκης.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κουνάκης αναλυτικά αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Σε συνάντηση που έγινε στον Έμπωνα με πολλούς συμμετέχοντες, αποφασίστηκε η ίδρυση μιας ΚΟΙΝΣΕΠ υγείας. Αυτή θα έχει σκοπό την ασφαλή και ισόνομη πρόσβαση στην υγεία των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών. Μια πρωτοβουλία που ξεκινάει από τον Έμπωνα και περιμένει να έχει συνέχεια και από άλλους σε απομακρυσμένα χωριά και νησιά με αντίστοιχες ανησυχίες και προβλήματα. Το όνομα αυτής “Υγεία για όλους ο Αττάβυρος»

 488 total views,  2 views today