Οι ασθενείς του Covid-19 που λαμβάνουν ένα πειραματικό φάρμακο που ονομάζεται remdesivir έγιναν καλά γρήγορα, με τους περισσότερους να πηγαίνουν σπίτι μέσα σε λίγες μέρες, ανέφερε το STAT News την Πέμπτη.

Οι ασθενείς που συμμετείχαν σε κλινική δοκιμή του φαρμάκου είχαν όλοι σοβαρά αναπνευστικά συμπτώματα και πυρετό, αλλά κατάφεραν να φύγουν από το νοσοκομείο σε λιγότερο από μία εβδομάδα θεραπείας, αναφέρθηκε από τον γιατρό, επικεφαλής των δοκιμών του φαρμάκου.

“Τα καλύτερα νέα είναι ότι οι περισσότεροι από τους ασθενείς μας έχουν ήδη φύγει από τα νοσοκομεία, κάτι που είναι υπέροχο. Είχαμε μόνο δύο ασθενείς που δεν τα κατάφεραν”, δήλωσε ο Δρ. Kathleen Mullane , ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, ο οποίος ηγείται της κλινικής δοκιμής.

“Μερικά δεδομένα από μια τρέχουσα κλινική δοκιμή είναι εξ ορισμού ελλιπή και δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιηθούν για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα μιας πιθανής θεραπείας που βρίσκεται υπό διερεύνηση“, ανέφερε σε άλλη δήλωση του.

Σημειώνεται πως στην Αμερική δεν υπάρχει εγκεκριμένη θεραπεία για το Covid-19, που ως γνωστόν μπορεί να προκαλέσει σοβαρή πνευμονία και σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας σε ασθενείς. Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ οργανώνουν δοκιμές με διάφορα φάρμακα μεταξύ των οποίων είναι και το remdesivir.

 1,489 total views,  2 views today