Πολύ καλές φαίνεται να είναι οι προοπτικές για την εξέλιξη της σεζόν του 2020 για τον τομέα της κρουαζιέρας στη Ρόδο.

Αυτό δήλωσε στον Sky σήμερα, ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων κ. Θεόδωρος Κόντες.

«Στον  τομέα της κρουαζιέρας έχουμε εξελίξεις και είναι θετικές. Η κατάσταση στη Ρόδο θα είναι πολύ καλή. Του χρόνου η εικόνα θα είναι ακόμη καλύτερη», δήλωσε ο κ. Κόντες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων τόνισε, πως το 2016 χάθηκε το 20% των κατάπλων που μέχρι τότε είχε η Ρόδος.

«Ακόμη όμως δεν έχει φθάσει η Ρόδος στα αρχικά νούμερα. Το 2016 οι κατάπλοι στη Ρόδο ήταν 300. Μετά ξεκίνησε η κάθοδος. Φέτος οι σεζόν θα κλείσει με 254 κατάπλους. Η κατάσταση βελτιώνεται σιγά σιγά», τόνισε ο κ. Κόντες.
Σε ερώτηση αν θα επανέλθουν στη Ρόδο μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας ο κ. Θεόδωρος  Κόντες δήλωσε :
«Θα επανέλθουν στη Ρόδο μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας. Επιπλέον όμως είναι και μεγαλύτερα τα πλοία που θα καταπλέουν στην περιοχή. Κτίζονται και μεγαλύτερα. Αυτό σημαίνει περισσότερες αφίξεις. Οι υπολογισμοί μας δείχνουν περισσότερους από 300.000 τουρίστες της μιας ημέρας το επόμενο καλοκαίρι».

Μεταξύ των εταιρειών κρουαζιέρας που θα επανέλθουν είναι η Aida και η Celebrity .
«Θα υπάρξουν και άλλες εταιρείες . Δεν έχουν καταθέσει όμως ακόμη τα προγράμματα τους. Θα είναι επίσης η Celestyal και άλλες . Οι κατάπλοι θα είναι περισσότεροι και η κατάσταση σε ότι αφορά τις αφίξεις τουριστών καλύτερη» , δήλωσε ο κ. Κόντες.

O κ.Κόντες αναφέρθηκε και στο homeporting που μερικώς εφαρμόζεται για τη Ρόδο.
Ωστόσο η Ρόδος όπως τόνισε μπορεί να ωφεληθεί από προγράμματα κρουαζιέρας όπως για παράδειγμα το Cruise and Stay και αυτό που αφορά τις μικρές κρουαζιέρες.

 230 total views,  2 views today