Καλές προοπτικές για την κρουαζιέρα

506

Καλά θα εξελιχθεί η φετινή σεζόν για την κρουαζιέρα και για τη Ρόδο. Αυτό δήλωσε στον Sky o πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, κ. Θεόδωρος Κόντες με αφορμή την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού.

«Τα μηνύματα είναι καλά. Φοβόμαστε λίγο με όλα αυτά που γίνονται με τη γειτονική χώρα Τουρκία», δήλωσε ο κ. Κόντες.

Ανησυχία προκαλεί και το θέμα του κορονοιού καθώς έχει γίνει η αιτία να σταματήσουν οι κρουαζιέρες στην Ασία.

Εκτός από το “Diamond Princes” όπου έχουν εντοπιστεί πολλά κρούσματα έχουν δέσει άλλα πέντε κρουαζιερόπλοια όπως ανέφερε ο κ. Θεόδωρος Κόντες στα οποία εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού.

Ωστόσο το γεγονός ότι οι εταιρείες κρουαζιέρας κόβουν τα δρομολόγια προς την Ασία και επιλέγουν προορισμούς της Μεσογείου μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει θετικά είπε ο κ. Κόντες.

¨Ήδη έγινε γνωστό πως το κρουαζιερόπλοιο “Norwegian Spirit”, θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τον Πειραιά ως homeport για τα δρομολόγια του στο Αιγαίο που θα ξεκινήσουν στις 19 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν στις 15 Νοεμβρίου, ενώ συνολικά θα πραγματοποιηθούν 31 κρουαζιέρες. Μερίδιο από τους κατάπλους του πλοίου που ήδη έχουν προγραμματιστεί θα έχει και η Ρόδος.

«Ελπίζουμε να έρθουν και άλλα κρουαζιερόπλοια στην Ελλάδα» τόνισε.
Ο κ. Κόντες αναφέρθηκε και στην Κω ως προορισμού κρουαζιέρας και τα προβλήματα που παρουσιάζει το λιμάνι του νησιού . Να σημειωθεί πως οι εργασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς στην Κω. Όμως μόνο το εσωτερικό λιμάνι θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο. Οι εργασίες στο εμπορικό λιμάνι θα τελειώσουν το 2021.

«Εμείς έχουμε κάνει προτάσεις για τη βελτίωση της κατάστασης ώστε να μην βγαίνουν στο λιμάνι της Κω με βάρκες οι επιβάτες», είπε ο κ. Κόντες.

Όσο για την σύσκεψη στο υπουργείο Τουρισμού ο κ. Θεόδωρος Κόντες δήλωσε:
«Στην σύσκεψη θέσαμε όλες τις βάσεις για το τι χρειάζεται σε κάθε νησί για την κρουαζιέρα. Υπάρχουν λύσεις στα προβλήματα που αφορούν την κρουαζιέρα. Το κάθε νησί έχει το όριο του σε ότι αφορά τον τουρισμό που μπορεί να δεχθεί», είπε ο κ.Κόντες.