Τα 57 έφθασαν τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Κάλυμνο τις τελευταίες έξι ημέρες, ενώ και σήμερα από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 9 νέες μολύνσεις, γεγονός που καταδεικνύει ότι η κατάσταση έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στο νησί.

Η διασπορά του ιού με τον covid-19 να “καλπάζει”, είναι εντοπισμένη σε γνωστή συρροή στο μεγαλύτερο μέρος της και το σύνολο των κρουσμάτων έχει χαμηλή διάμεση ηλικία, με ηλικιακό εύρος, το οποίο αρχίζει από βρέφη και φθάνει σε ηλικιωμένους.

Μάλιστα στο ειδικά διαμορφωμένο τμήμα covid -19 του νοσοκομείου του νησιού σήμερα νοσηλεύονται με covid-19 ένα βρέφος 5 μηνών, ένα δίχρονο παιδί με τη μητέρα του, η οποία βρέθηκε επίσης θετική στον ιό και ένας ηλικιωμένος άνδρας, ενώ σήμερα εξήλθαν άλλοι δύο νοσηλευόμενοι.

Την ίδια στιγμή, κλειστά παραμένουν τα μισά σχολεία στο νησί, όλων των βαθμίδων, από τα νηπιαγωγεία μέχρι το Λύκειο, λόγω των θετικών κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς, αλλά και στη μαθητική κοινότητα, από την περασμένη Δευτέρα και για δέκα ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πρόσφατα και πιο συγκεκριμένα πριν από ένα μήνα σχεδόν βγήκε η Κάλυμνος από το αυστηρό lockdown που είχε τεθεί, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων και του αυξημένου ιιού φορτίου στα τέλη του Δεκέμβρη, την περίοδο των Χριστουγέννων.

Άλλωστε χθες μιλώντας στον sky o Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Επαρχίας Καλύμνου Γεράσιμος Αποστολάτος τόνισε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει για δεύτερη φορά στο νησί, αφού προσφάτως το νησί βγήκε από το σκληρό lockdown, απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους κατοίκους να πειθαρχήσουν στα μέτρα της πολιτείας, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού στην τοπική κοινωνία. “Θα το ξεπεράσουμε και αυτό. Αρκεί να καταλάβει ο κόσμος οτι πρέπει να τηρεί τα μέτρα. Είμαστε σε επαφή και με το γραφείο του κ. Χαρδαλιά”, ανέφερε σχετικά.

Εντωμεταξύ με ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Καλύμνου κ. Παίσιος, καλεί τους ιερείς και το προσωπικό των εκκλησιών, να υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο ταχείας διάγνωσης το Σάββατο στις 2 το μεσημέρι, στα γραφεία της Μητροπόλεως, από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

 1,797 total views,  2 views today