Επιβεβαιώνονται εν τέλει οι φόβοι που είχε εκφράσει μιλώντας στον sky ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας, αφού ήδη στο νησί καταγράφονται 38 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, μέσα σε λίγα 24ωρα.

Μάλιστα και χθες ο κ. Κόλιας με δηλώσεις του στο σταθμό μας είχε τονίσει ότι είναι έκδηλη η ανησυχία και των γιατρών και της δημοτικής αρχής, αλλά και των κατοίκων του νησιού. Η διασπορά του ιού εντοπίζεται σε διάφορα άτομα και ηλικιακές ομάδες. Χθες στα 350 rapid tests που έγιναν σε κατοίκους του νησιού από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που μετέβη από την Κάλυμνο, βρέθηκαν 23 θετικά κρούσματα. Μάλιστα το κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας δεν ανέμενε τόσο μεγάλη προσέλευση του κόσμου στους μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους, αφού…ξέμεινε από τα rapid tests, ενώ πολλοί κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για την ταλαιπωρία.

Μάλιστα ο Δήμαρχος προς ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σε γραπτή δήλωσή του αργά χθες το βράδυ ανέφερε τα εξής:

“Κατόπιν συνεννόησης με τον ΕΟΔΥ, την Παρασκευή 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν 125 Test Ταχείας Ανίχνευσης COVID -19 (Rapid Test) στους υπαλλήλους του Δήμου Λέρου με αρνητικά αποτελέσματα. Επίσης πραγματοποιήθηκαν Test στους εργαζόμενους και τους τρόφιμους του εκκλησιαστικού ιδρύματος με αρνητικά αποτελέσματα.

Ομοίως πραγματοποιήθηκαν 350 Rapid Test σε κατοίκους του νησιού μας στο χώρο του κινηματοθεάτρου Λακκίου, όπου υπήρξαν 23 θετικά κρούσματα. Σύνολο στο νησί μας έχουμε 38 θετικά κρούσματα.
Δυστυχώς, λόγω εξάντλησης των Rapid Test μετά από τεράστια συμμετοχή των κατοίκων, γεγονός το οποίο δεν ανέμεναν τα στελέχη του ΕΟΔΥ, υπήρξε ταλαιπωρία αρκετών συμπολιτών μας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή τους και την επιμονή τους, λυπούμαστε για την όποια ταλαιπωρία τους, όμως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο Δήμος Λέρου απλά υποβοηθά το έργο των υγειονομικών και δεν έχει την οργανωτική ευθύνη.
Κατόπιν των παραπάνω, ο Δήμαρχος Λέρου ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ τον προγραμματισμό άμεσης επίσκεψης κλιμακίου, ενώ ζητήθηκε η δυνατότητα το μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να μπορεί να πραγματοποιεί Test στους πολίτες του νησιού.
Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή Λέρου ευχαριστούν για την συνεργασία όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους του ΕΟΔΥ καθώς και το εσωτερικό Κλιμάκιο του ΚΥΤ που εθελοντικά έσπευσε να βοηθήσει , τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου,το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τον Διοικητή και τους αστυνομικούς του Α.Τ. Λέρου, αλλά και τους κατοίκους του νησιού, για τον σεβασμό και την υπευθυνότητα που επέδειξαν. Τέλος ο Δήμαρχος Λέρου υπενθυμίζει σε όλους αυτούς που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός, ότι υπεύθυνος φορέας τόσο για την ενημέρωση, όσο και για τα θέματα υγείας, είναι το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΔΥ και το Νοσοκομείο Λέρου”.

“Χρειάζεται προσοχή να σταματήσει εδώ η διασπορά. Είναι επιτακτική ανάγκη νa συνεχιστούν τα τεστ και η ανίχνευση επαφών”, δήλωσε από την πλευρά του μιλώντας στον sky ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου και Δ/ντής του Κέντρου Υγείας Πάτμου Γιώργος Τσουκαλάς.

 3,358 total views,  2 views today