Δεν υπάρχει ταύτιση μεταξύ της σεισμικής δραστηριότητας σε διάφορες περιοχές της χώρας όπως δήλωσε στον Sky o καθηγητής Γεωλογίας πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας με αφορμή το σεισμό των  5,2 Ρίχτερ  στην Κρήτη.

Ο ισχυρός σεισμός που «χτύπησε» την Κρήτη έγινε σήμερα το πρωί  και συγκεκριμένα στις 07:39 προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού. Σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, η δόνηση ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 66,1 χιλιομέτρων και το επίκεντρό της ήταν 23χλμ. βορειοδυτικά του Ηρακλείου.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ εμφανίστηκε καθησυχαστικός και τόνισε πως τα σεισμικά γεγονότα δεν ταυτίζονται. Αυτό σημαίνει πως δεν επηρεάζεται μέχρι τώρα το αποκαλούμενο και τόξο του Αιγαίου που δίνει σεισμούς μεγάλης έντασης στην περιοχή μας.

“Εγιναν σεισμοί στην Ελλάδα και ήταν αρκετοί. Εχουν όμως μόνο χρονική ταύτιση και όχι γεωδυναμική ταύτιση. Ο σεισμός της Αττικής της Ζακύνθου της Νιγρίτας της Κρήτης είναι ανεξάρτητα γεωδυναμικά γεγονότα. Δεν ταυτίζονται. Δεν έχουμε να κάνουμε με μια συνδιασμένη σεισμική δραστηριότητα δεν υπάρχει συσχέτισης της σεισμικής δραστηρίοτητας”, δήλωσε ο κ. Ευθύμιος Λέκκας .

 188 total views,  2 views today