Δεύτερος σεισμός άνω των 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ μέσα σε λίγες ώρες ταρακούνησε στις 7:11 το πρωί την Κάσο, την Κάρπαθο και την Κρήτη.

Συγκεκριμένα ο σεισμός με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στα τρία νησιά είχε μέγεθος 5,2 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ.

Είχε προηγηθεί στις 3:30 σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών είχε επίκεντρο 49 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σητείας και το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 21,3 χλμ. Στα επόμενα 40 περίπου λεπτά ακολούθησαν αρκετές μετασεισμικές δονήσεις. Η πρώτη μεγέθους 3,2 Ρίχτερ, η δεύτερη 4,4 και άλλη μία μεγέθους 3,1 Ρίχτερ στις 03:56.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΣΟΥ

Μιλώντας στον sky ο Δήμαρχος Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος τόνισε ότι οι δύο ισχυρότερες δονήσεις ήταν ιδιαίτερα αισθητές και μάλιστα ο πρώτος είχε και μεγάλη διάρκεια, ενώ συνολικά -όπως είπε- κατεγράφησαν 34 σεισμικές δονήσεις, χωρίς ευτυχώς να έχει προκληθεί κανένας τραυματισμός ή καμία ζημιά στο νησί, κατόπιν της διαβεβαίωσης που έλαβε και από τον Αστυνομικό Σταθμό.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε ούτε και στην Κάρπαθο, όπως διαβεβαίωσε μιλώντας στον sky ο Δήμαρχος του νησιού Γιάννης Νισύριος. Μάλιστα υποστήριξε ότι οι δονήσεις δεν έγιναν τόσο αισθητές, όσο στην Κρήτη ή την Κάσο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΑΣΠ Ε. ΛΕΚΚΑΣ

Καθησυχαστικός δήλωσε στον sky ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας. Τόνισε ότι σεισμοί τέτοιου μεγέθους είναι συνηθισμένοι στην περιοχή, ωστόσο, οι σεισμολόγοι παρακολουθούν στενά το φαινόμενο.

Σχετικά με το εάν στην περιοχή έχουν σημειωθεί στο παρελθόν πολύ μεγάλου μεγέθους σεισμικές δονήσεις, ο κ. Λέκκας απάντησε αρνητικά, όμως, όπως τόνισε, σεισμοί της τάξεως των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώνονται συχνά.

 986 total views,  2 views today