Θέλουν οι αρμόδιοι να αφαιρέσουν μηχανές ηλεκτροπαραγωγής από τη Ρόδο και με δηλώσεις τους καθησυχάζουν τους Ροδίτες για την ενεργειακή επάρκεια.

Γι άλλη μια φορά όμως οι εργαζόμενοι μέσω του Σωματείου τους ΖΕΥΣ, αφήνουν πολλά ανοιχτά ενδεχόμενα και προβληματισμούς. Με μια επιστολή που δημοσιοποίησαν κάνουν λόγο για αποδυνάμωση στην παραγωγή.

Η επιστολή των εργαζομένων στη ΔΕΗ

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στα δύο εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής του νησιού της Ρόδου πέρα από την δεδομένη αγάπη τους για την εταιρεία που εργάζονται, αγαπούν τον τόπο τους και νοιάζονται για την ευημερία του. Έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας θέλουμε να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας για την ενδεχόμενη αποδυνάμωση της ενεργειακής δυνατότητας του συστήματος Ρόδου-Χάλκης.

Όπως έχουμε αναφερθεί ξανά, αντιδρούμε σε αυτές τις κινήσεις που προγραμματίζονται για την αφαίρεση από το σύστημα μας μονάδων και εγκατάσταση τους σε άλλα μέρη καθώς θεωρούμε ότι ακόμα είναι απαραίτητες εδώ.

Συγκεκριμένα έχει αποφασισθεί η αφαίρεση ενός αεριοστρόβιλου 23,6 MWκαι 20 ηλεκτροπαραγωγών ζευγών 25,5 MW. Aν προσθέσουμε σε αυτά και τα 33 MWαπό τα ενοικιαζόμενα ζεύγη που υπήρχαν την προηγούμενη χρονιά καθώς και την μία μονάδα της Σορωνής που κάηκε και ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί με 18 MWέχουμε συνολικά 100 MWμείον.

Βέβαια θα μας απαντήσετε ότι το νέο εργοστάσιο έχει δυνατότητα 115 MWπου σημαίνει 15 MW επιπλέον.

Αρκούν όμως αυτά;

Είστε σίγουροι ότι το νέο εργοστάσιο της Κατταβιάς θα φτάσει την ονομαστική του ισχύ; Το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι οι νέες μονάδες χρειάζονται αρκετό χρόνο για να ρυθμιστούν και να αποδώσουν όπως πρέπει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Κανονικά εξελίσσεται η τηλεκπαίδευση στα σχολεία της Δωδεκανήσου

Το παλιό εργοστάσιο της Σορωνής θα είναι έτοιμο παρά τα προβλήματα και την παλαιότητα των μονάδων του; Oι μονάδες θα μπορούν να αποδώσουν το μέγιστο φορτίο;

Γι αυτό ρωτάμε τον Διευθυντή του Κλάδου Ρόδου, τον Προϊστάμενο  του ΘΗΣ Νότιας Ρόδου καθώς και την αρμόδια Διευθύντρια ΔΕΔΔΗΕ/ΔΔΝ αν έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας του νησιού;

Είναι απαραίτητες  οι μονάδες που προβλέπεται να αφαιρεθούν για το σύστημα μας;

Εγγυάστε την ενεργειακή επάρκεια του συστήματος μας;

Μήπως οι υπολογισμοί για την επάρκεια του συστήματος είναι υπερεκτιμημένοι και υπεραισιόδοξοι;

Παρακαλούμε για τις απαντήσεις σας

Για το σωματείο εργαζομένων ΖΕΥΣ

Ο Πρόεδρος             Ο Γραμματέας

Χαροκόπος Μιχαήλ   Χατζηαντωνίου Γεώργιος

 270 total views,  2 views today