Σαφάρι ελέγχων έχει ξεκινήσει από την αστυνομία στα 8 νησιά που βρίσκονται στο «κόκκινο», προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Οπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, οι έλεγχοι θα είναι τετραπλοί, με τους αστυνομικούς να περνούν από τα ίδια μπαρ και σοκάκια για να αποτραπεί η παρουσία όρθιων και συνωστισμού. Σε περίπτωση παραβίασης, αρχικά θα γίνεται επίπληξη και μετά θα επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και λουκέτο 7 ημερών.

Ηδη, σε Ιο και Πάρου έχουν μεταβεί αστυνομικοί από την Αθήνα, ενώ στα άλλα νησιά, των οποίων τα επιδημιολογικά δεδομένα ανησυχούν, θα βρεθούν 20μελή κλιμάκια. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, 730 δόκιμοι αστυφύλακες θα διανεμηθούν στα επίφοβα νησιά για τον ίδιο λόγο ενώ «μυστικοί» αστυνομικοί με κάμερες θα μπαίνουν σε βίλες και κλαμπ. Την ίδια ώρα, θα γίνεται και έλεγχος στα social media για τυχόν καλέσματα.

Πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων: Κορωνοπάρτι στη Μύκονο και γάμος στην Αχαϊα

Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι αρχές, τα προηγούμενα 24ωρα, προχώρησαν σε 4 συλλήψεις και κατέγραψαν 54 παραβάσεις όρθιων σε νυχτερινά καταστήματα. Συγκεκριμένα:

Χουλάκια Μυκόνου: Σε μία βίλα, σε συγκρότημα 5 οικιών, διοργανώθηκε πάρτι με 80 άτομα. Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στον χώρο, καταγράφοντας τι συνέβαινε, και επέβαλαν πρόστιμο 50.000 ευρώ στον Αμερικανό διοργανωτή.

Γομοστό Αχαΐας: Πρόστιμο 50.000 ευρώ επιβλήθηκε σε γάμο, που γινόταν σε οικόπεδο, παρουσία 200 ατόμων.

Φαληράκι Ρόδου: Πρόστιμο 2.000 ευρώ για όρθιους πελάτες και 7 ημέρες κλείσιμο.

Σέριφος:Πρόστιμα επιβλήθηκαν σε 9 καταστήματα (ζαχαροπλαστείο-3 καφέ-3 καφενεία-2 εστιατόρια) για αποστάσεις και έλλειψη απολυμαντικών υγρών.

Πρόστιμα ύψους 2.000 ευρώ και 7ημερο «λουκέτο» επιβλήθηκαν σε Χώρα Νάξου, Μέτσοβο, Ηράκλειο Κρήτης.

Πηγή: iefimerida.gr

 354 total views,  2 views today