Μετά την ανάδειξη του θέματος από τον sky ότι ο εθελοντής Ντίνος Μαντικός έχει μείνει μόνος να φροντίζει για τη σίτιση των 130 μεταναστών που διαμένουν στην άτυπη δομή φιλοξενίας στα παλιά σφαγεία, φαίνεταιν πως δίνεται λύση!

Μετά την παρέμβαση του σταθμού μας που ανέδειξε την προσφορά του κ. Μαντικού αλλά και την κραυγή αγωνίας του Προέδρου των Αστυνομικών Υπαλλήλων Μανώλη Ανδρουλάκη για να κλείσει ο χώρος των παλιών σφαγείων, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μετανάστευσης και Ισότητας Στράτος Καρίκης δήλωσε σήμερα στο sky ότι παρενέβη για το θέμα και ζήτησε από τον Αντιδήμαρχο Πρόνοιας Γιώργο Τριάντο να αναλάβει η δομή συσσιτίου, εφόσον αυτό καταστεί δυνατό, τη σίτιση των εκεί φιλοξενουμένων ενώ όπως αποκάλυψε, την επόμενη εβδομάδα θα σταλεί από το Δήμο Ρόδου επιστολή προς τα συναρμόδια Υπουργεία, ζητώντας ν’ αδειάσει άμεσα ο χώρος και οι πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφερθούν στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι κάποιοι εξ αυτών βρίσκονται εκεί ακόμη και τρία χρόνια! Ο κ. Καρίκης τόνισε ότι πρόκειται για άτυπη κατάληψη του χώρου τα τελευταία χρόνια από τους μετανάστες, επισήμανε ότι απουσιάζει παντελώς η κρατική βοήθεια διαχρονικά κι εξήρε το τεράστιο έργο του εθελοντή κ. Μαντικού, ενώ παραδέχθηκε ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα ως προς τη σίτιση αυτών των ανθρώπων.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στις ενέργειες που κατέβαλε η προηγούμενη δημοτική αρχή, αναγνωρίζοντας τη βοήθεια που παρείχε στη θητεία της, όπως και όλων των εθελοντών που βοηθούν όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στα επεισόδια που εκτυλίσσονται εκεί το τελευταίο χρονικό διάστημα “αφού είναι μία δομή, χωρίς έλεγχο…”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Δείτε την Κυριακή το crash τεστ Ρόδου και Καλαμάτας σε περιγραφή Γεωργούντζου

Ο κ. Καρίκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “ο συνάδελφος Αντιδήμαρχος Γιώργος Τριάντος θα επιληφθεί του θέματος, για να αναλάβει η δομή του Συσσιτίου, αν και οι ανάγκες έχουν διπλασιασθεί κι εκεί λόγω της κρίσης της πανδημίας. Καθημερινά προσπαθούμε να στηρίξουμε και τη δομή από συλλόγους, εθελοντές και επιχειρηματίες”.

 586 total views,  2 views today