«Ήθελα να φέρω το καινούργιο στην αυτοδιοίκηση και η παράταξη μου το έκανε πράξη. Σε πολύ μεγάλο βαθμό συμφωνούμε με το δήμαρχο σε ότι αφορά τη δήλωση στην οποία προέβη»,

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον Sky  ο αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης.

«Όσα είπε ο δήμαρχος περί παλιού στην αυτοδιοίκηση  θέλησα να κάνω πράξη. Για το λόγο αυτό αποφάσισα να δημιουργήσω μια διαφορετική παράταξη και αυτό φαίνεται από τα μέλη που εξελέγησαν για πρώτη φορά. Για το παλιό και φθαρμένο κομμάτι της ΤΑ,  έχω μιλήσει και εγώ και δεν το ενέταξα στην παράταξη μου. Έζησα τραυματικές εμπειρίες με αυτό το 2014.  Καλά  έκανε και μίλησε ο κ. Καμπουράκης», τόνισε ο κ. Καρίκης.

Στις εκλογές ήμασταν η τρίτη εναλλακτική λύση

Ο αντιδήμαρχος  υπογράμμισε πως η παράταξη του στις εκλογές αποτέλεσε για τους Ροδίτες την τρίτη εναλλακτική λύση.

«Εγώ έδωσα το δικαίωμα στο Ροδίτη να έχει εναλλακτική τρίτη λύση. Είχα σαφές και  ξεκάθαρο στίγμα . Οι πολίτες  έδωσαν δυναμική στην παράταξη μου . Ο δήμος όμως δεν μπορούσε να είναι ακυβέρνητος. Δεν μετάνιωσα λεπτό για την επιλογή μου και το ίδιο και τα μέλη της παράταξης μου για την απόφαση να συμπράξουμε με τον Αντώνη Καμπουράκη»

Σε ερώτηση σχετικά με το ποιοι είναι οι επαναστάτες χωρίς αιτία ο κ. Καρίκης τόνισε:

«Δεν πρόκειται να προβώ στην ανακοίνωση ονομάτων. Στην αυτοδιοίκηση υπήρχε  ένα κομμάτι που είναι φθαρμένο. Αποφάσισα να μην είναι αυτό στην παράταξη μου. Υγιές κομμάτι της ΤΑ είναι ο κ. Στέργος Στάγκας».

Ο κ. Καρίκης ξεκαθάρισε με αφορμή όσα γράφτηκαν  και στόχο είχαν τον Sky :

«Ο Sky  είναι ξεκάθαρη και δυνατή φωνή . Μου κάνει πολύ καλό να τον ακούω και να βγαίνω στον αέρα κάνοντας μια ωραία και ανοικτή συζήτηση για όλα τα θέματα χωρίς προκαταλήψεις».

Δεν πήγαν στην Ψίνθο γιατί ήξερα πως θα γίνουν επεισόδια

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στα επεισόδια που έγιναν την περασμένη Παρασκευή στην Ψίνθο και υπογράμμισε πως δεν πήγε στη συνάντηση γιατί γνώριζε πως θα γίνουν επεισόδια.

«Για την Ψίνθο τόνισε πως δεν πήγε γιατί γνώριζα πως θα  γίνουν επεισόδια που συνδέονται με το γεγονός αλλά και με  πικρίες. Θα προσπαθήσω να κρατήσω το επίπεδο ψηλά . Ο Γιώργος Πατσάης είναι νέος . Μακάρι να ανακατευθούν στην ΤΑ νέοι σαν και αυτόν. Πρέπει να κοιτάμε όμως την ουσία των πραγμάτων», είπε.

 

Θα πάμε σε φθηνή καθαριότητα

Όσο για την ουσία των πραγμάτων ο κ. Καρίκης είπε πως  είναι τα σκουπίδια που πρέπει να αντιμετωπιστεί ειδικά στις περιοχές όπου υπάρχει πρόβλημα.

«Σε κάποιες περιοχές θέλουμε ακόμη περισσότερη προσπάθεια. Όλα θα γίνουν και μάλιστα γρήγορα. Υπάρχουν περιοχές που λάμπουν  και άλλες που έχουν πρόβλημα», τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Ο κ. Καρίκης είπε για  άλλη μια φορά πως ο δήμος Ρόδου δεν μπορούσε να συνεχίσει με τόσο μεγάλο κόσμος στην καθαριότητα.

«Θα πάμε σε καλή καθαριότητα αλλά πιο φθηνή. Μέσα στο 2021 θα παρουσιάσουμε και αριθμητικά στοιχεία. Μέχρι σήμερα το κόστος για την καθαριότητα ήταν πολύ μεγάλο. Και ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει πλέον. Θα είμαστε ένας από τους Δήμους στην Ελλάδα που θα προβεί σε σημαντική μείωση των τελών» , είπε ο αντιδήμαρχος.

 

 730 total views,  2 views today