Καραμαρίτης: Στην καθαριότητα θα πάμε σε επίπεδο ευρωπαϊκής πόλης

110

Καθημερινός είναι ο αγώνας που δίνεται από την Διεύθυνση Καθαριότητας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Καμαρίτη για να είναι η πόλη της Ρόδου  και γενικά το νησί καθαρό.

Στις προσπάθειες που γίνονται αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky σήμερα ο κ. Καραμαρίτης.

Αναφέρθηκε στα 200 καλαίσθητα καλαθάκια απορριμάτων που θα μπουν παντού. Σημειώνεται πως η πρώτη παρτίδα ήταν 50 και έκαναν την εμφάνιση τους στην πολη.

Θα μπουν επίσης όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος και ειδικοί κάδοι για τις ακαθαρσίες των σκυλιών. Οι κάδοι αυτοί θα διαθέτουν και γάντια ώστε οι ιδιοκτήτες των ζώων εύκολα και απλά να μπορούν να μαζεύουν τις ακαθαρσίες.

Σε ερώτηση αν ο κόσμος ανταποκρίνεται στις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος Ρόδου για την καθαριότητα ο κ. Καραμαρίτης είπε ότι υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που δεν σέβονται την προσπάθεια που γίνεται. Για το λόγο αυτό τους επιβάλλονται πρόστιμα βάση του κανονισμού καθαριότητας.

«Η διεύθυνση καθαριότητας αδειάζει τους κάδους  αλλά κάποιοι πολίτες αφήνουν δίπλα στους κάδους απορριμάτων  στρώματα και κλαδέματα. Αυτοί τρώνε πρόστιμα . Η πλειοψηφία όμως των πολιτών  θέλει κάτι να αλλάξει στην πόλη. Τώρα είμαστε πολύ καλύτερα και  από την Αθήνα . Θα πάμε σε επίπεδο ευρωπαϊκής πόλης», τόνισε .

Ο κ. Καραμαρίτης με αφορμή και το διαγωνισμό που έγινε τόνισε πως η εταιρεία ΕΝΑCT θα είναι αυτή που θα συνεργάζεται με το Δήμο.

«Έχουν αντικατασταθεί όλοι οι κάδοι στο κέντρο της πόλεως. Αυτοί που είχαμε μέχρι τώρα μπαίνουν στις συνοικίες. Θα βάλουμε και αυτοκόλλητα προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για το  πως θα διαχειρίζεται τα απορρίμματα του», τόνισε.