Καραταπάνης: Χρειάζονται κίνητρα για να έρχονται οι γιατροί στα νοσοκομεία των νησιών μας

147

Ο κορονοϊός δείχνει να είναι σε ύφεση στη Ρόδο αλλά άρχισαν να αυξάνονται τα περιστατικά της γρίπης γεγονός που σημαίνει πως όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όπως δήλωσε  σήμερα στον Sky ο διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας κ. Στέλιος Καραταπάνης.

Εξήγησε επίσης και τι είναι το διδύναμο εμβόλιο που είναι διαθέσιμο και στη Ρόδο.

«Είναι ένα εμβόλιο που περιέχει στελέχη για την παραλλαγή της Όμικρον. Έχει κυκλοφορήσει  για αυτούς που έχουν κάνει τουλάχιστον δύο ή τρεις δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό ή τους ανοσοκατεσταλμένους σαν επαναληπτική δόση.  Θα ξεκινήσουμε με άτομα άνω των 60 υπάρχει μια προτεραιοποίηση  για το νέο εμβόλιο», είπε ο κ. Καραταπάνης.

Σε ερώτηση για την εξέλιξη της πανδημίας  ο κ. Καραταπάνης δήλωσε:

«Υπάρχουν κρούσματα  αλλά δεν έχουμε τη μεγάλη πίεση που υπήρχε μέχρι τις αρχές Αυγούστου. Στο νοσοκομείο έχουμε λίγα περιστατικά πλέον. Περιστατικά όμως στην κοινότητα υπάρχουν. Το θετικό είναι πως η π παραλλαγή  Όμικρον δεν είναι τόσο επιθετική όσο τα προηγούμενα στελέχη που οδηγούσαν σε διασωληνώσεις. Έχουν μειωθεί  τα κρούσματα λόγω του καλοκαιριού. Τώρα μπαίνουμε σε χειμερινή περίοδο και πρέπει να προσέχουμε λίγο περισσότερο από ότι το καλοκαίρι καθώς θα είμαστε σε  κλειστούς χώρους».

Τον τελευταίο  καιρό όπως τόνισε ο κ. Καραταπάνης παρουσιάζουν αύξηση τα περιστατικά της γρίπης.

«Τον τελευταίο καιρό πολλά περιστατικά γρίπης  και βαριά περιστατικά με πνευμονίες. Η γρίπη έκανε πρώιμα την εμφάνιση της . Στις ευπαθείς ομάδες η γρίπη δημιουργεί προβλήματα και χρειάζεται προσοχή», τόνισε.

Όσο για την κατάσταση στο νοσοκομείο της Ρόδου είπε ότι παραμένει το πρόβλημα της υποστελέχωσης του. Για να έρθουν όμως γιατροί και να υπηρετήσουν στη Ρόδο χρειάζονται κίνητρα.

«Ήρθε ο νέος διοικητής και κάποια πράγματα δρομολογούνται. Έγινε  προκήρυξη  για 12 θέσεις γιατρών  και κάποιες θέσεις βγήκαν άγονες. Είμαστε σε περιοχή που έχει εγγενώς αδυναμίες. Αν δεν δοθούν κίνητρα στους γιατρούς δύσκολα θα υπάρξει ενδιαφέρον για το νοσοκομείο της Ρόδου»