Άμεση ήταν η αντίδραση του Αντιδημάρχου Κοιμητηρίων Θανάση Στάμου, που ενημερώθηκε για το γεγονός από τον sky, για τον βανδαλισμό των τεσσάρων τάφων του εβραϊκού νεκροταφείου Ρόδου, από κάποιους ασυνείδητους που βεβήλωσαν τα μνήματα.

Ο κ. Στάμος δήλωσε πως το θέμα είναι υπό έρευνα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φαίνεται ότι κάποιοι εισέβαλαν το βράδυ στο χώρο, πηδώντας από τα κάγκελα του νεκροταφείου, ενώ θα εξετασθεί αν υπάρχει και οπτικό υλικό από κάμερες. Ο ίδιος συνοδευόμενος από υπάλληλο των Τεχνικών Υπηρεσιών μεταβαίνει αυτή την ώρα στο χώρο για να ελέγξει το μέγεθος των ζημιών.

“Δεν είναι πρωτόγνωρο το φαινόμενο με τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές, οι οποίες και είναι καταδικαστέες. Ανάλογες εικόνες -δυστυχώς- έχουμε αντικρίσει κατά καιρούς και στα δικά μας κοιμητήρια. Οι Ροδίτες έχουν μία ιδιαίτερη ευαισθησία προς την ισραηλινή κοινότητα της Ρόδου, γιατί ως γνωστόν έχουν ζήσει αρμονικά όλα αυτά τα χρόνια, μονιασμένοι κι αγαπημένοι. Το θέμα ερευνάται και θα σας ενημερώσω μόλις έχουμε κάποια επιπλέον πληροφόρηση”, επισήμανε σχετικά στον sky ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Σε ανακοίνωση της Ισραηλίτικης Κοινότητα Ρόδου αναφέρεται ότι: “Τέτοιες ειδεχθείς πράξεις είναι καταδικαστέες από όλους”, ενώ και το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο ανέφερε χαρακτηριστικά: “Παρά το γεγονός ότι έγιναν τεράστια βήματα πρόσφατα στην Ελλάδα κατά του ρατσισμού, είναι μια συνεχιζόμενη μάχη.” Οι βάνδαλοι έσπασαν τα μάρμαρα, προκαλώντας υλικές ζημιές, προβαίνοντας σε αυτή την πράξη ιεροσυλίας, στη μνήμη των νεκρών.

 1,359 total views,  2 views today