Οι επιπτώσεις από ένα BREXIT με συμφωνία αλλά και μια έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς συμφωνία είναι το αντικείμενο της συζήτησης που θα έχει τον Φεβρουάριο η διοίκηση του ΕΒΕΔ με την πρέσβειρα της Αγγλίας στην Ελλάδα.

Όπως εξήγησε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου χθες ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου οι επιπτώσεις από ένα BREXIT χωρίς συμφωνία θα είναι πάρα πολύ μεγάλες αφού οι τουρίστες από την Αγγλία θα χρειάζονται πλέον βίζα για να έρχονται στη Ρόδο.
« Θα πάθουμε απίστευτη ζημία από αυτή την εξέλιξη καθώς η τουριστική αγορά της Αγγλίας είναι μια από τις δύο σημαντικότερες για τη Ρόδο», είπε ο κ. Πάππου .
Όσο για τις όποιες εμπορικές σχέσεις με την Μεγ. Βρετανία όπως τόνισε ο κ.Πάππου θα αντιμετωπίζονται ως συναλλαγές με χώρα εκτός Σέγκεν.

Στην διαδικασία του καθορισμού των στόχων για το 2019 ο κ. Πάππου τόνισε πως το νέο έτος δεν είναι εύκολο καθώς η οικονομία της χώρας δεν έχει βελτιωθεί ενώ το δημόσιο χρέος έχει διογκωθεί .

Στη συνεδρίαση έγινε απολογισμός των δράσεων που υλοποιήθηκαν για την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τουρισμό, για την προβολή και την επιμόρφωση των επιχειρηματιών. Συγκεκριμενα έγινε αναφορά στην ημερίδα για την βελτίωση της ποιότητας στις υπηρεσίες που παρέχονται στον τουρισμό που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό καθώς και σε άλλες δράσεις που υλοποιήθηκαν με τη συμμετοχή ή την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Ο κ. Γιάννης Πάππου ενημέρωσε τα μέλη για την παρέμβαση που έγινε και από το ΕΒΕΔ για την ακύρωση των επιπτώσεων που επιφέρει στα νησιά η ανάρτηση των δασικών χαρτών. Τόνισε πως χρειάστηκε να μεταβεί πολλές φορές στην Αθήνα και να έχει συναντήσεις με τους αρμοδίους φορείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Συγκίνηση από την αλλαγή φρουράς στο Καστελλόριζο | Δείτε Video

Με αφορμή όμως την ανακοίνωση από το μέλος του ΕΒΕΔ από την Κω κ Δημήτρη Σαράντη ότι στο νησί του Ιπποκράτη τελεί υπό ίδρυση νέος φορέας προβολής και διαφήμισης ο κ. Γιάννης Πάππου ξεκαθάρισε για να γίνει τις πάσι γνωστό και ειδικά τώρα, ότι με βάση το νέο επιμελητηριακό νόμο το ΕΒΕΔ δεν μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά στον ΠΡΟΤΟΥΡ ή σε παρόμοιους οργανισμούς.

Όπως ανακοινώθηκε στην επιστολή που εστάλει από το αρμόδιο υπουργείο, στο ΕΒΕΔ αναφέρεται πως ο φορέας μπορεί να στηρίξει οικονομικά μόνο ορισμένες εταιρείες ειδικού σκοπού.

«Εμείς θα θέλαμε να λάβετε γνώση του καταστατικού του νέου φορέα για να μας βοηθήσετε», τόνισε ο κ. Σαράντης που μίλησε και για τη ανάγκη ενίσχυσης του παραρτήματος του ΕΒΕΔ στην Κω με προσωπικό.

Σε ότι αφορά τις δράσεις προβολής για το 2019 η διοίκηση του ΕΒΕΔ ζήτησε από τους προέδρους των τμημάτων να υποβάλλουν κοστολογημένες προτάσεις.

Στη συνεδρίαση δρομολογήθηκαν οι ενέργειες για τη διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στις 12 και 13 Απριλίου εκτός απροόπτου.

Η συνέλευση συμπίπτει με την επέτειο της συμπλήρωσης 70 ετών από την ίδρυση του ΕΒΕΔ και θα έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα.

 186 total views,  4 views today