Κατατέθηκε η συλλογική σύμβαση εργασίας για την εστίαση στο υπουργείο Εργασίας

136

Την υπογραφή συλλογικής σύμβασης για τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα επιδιώκει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και το Σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων.

Όπως δήλωσε σήμερα στον Sky ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος γίνεται διάλογος ήδη με τις διοικήσεις των Συλλόγων Καταστηματαρχών στη Μεσαιωνική Πόλη στη Λίνδο και στα Κολύμπια . Θα ακολουθήσει διάλογος με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου για την υπογραφή της σύμβασης.

Σήμερα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος και ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων κ. Θανάσης Σταμούλης  κατέθεσαν στο υπουργείο Εργασίας τη σύμβαση εργασίας  για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό.

Στόχος να καταστεί υποχρεωτική  και να εφαρμόζεται από όλους τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης.

Επίσης  επιδιώκεται να καταστεί υποχρεωτική και η τοπική  συλλογική σύμβαση εργασίας για τους ξενοδοχουπαλλήλους.

Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής

Σήμερα από νωρίς το πρωί ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Σταμούλης Αθανάσιος μαζί με τον Γεν. Γραμματέα Καντή Γεώργιο και τον  Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Εγγλέζο Παναγιώτη βρέθηκαν στην Αθήνα και στο Υπουργείο Εργασίας όπου κατέθεσαν την νέα Τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΤΚΣΣΕ) Επισιτισμού Ρόδου που υπεγράφη αρχές Απριλίου από το Σωματείο μας και το Σωματείο Εστιατόρων Ρόδου-Δωδεκανήσου

Η νέα ΤΚΣΣΕ Επισιτισμού Ρόδου άμεσα και έως το τέλος της ισχύς της θα αποφέρει στους εργαζόμενους σε επισιτιστικές επιχειρήσεις της περιοχής μας σημαντικές αυξήσεις της τάξεως του ‘εξωπραγματικού’ ποσοστού +39%  σε σχέση με την Πανελληνιά  συμβαση επισιτισμού που υπάρχει  και καλύπτει τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδος. Επιπρόσθετα, η σύμβαση αυτή που σημειωτέον υπογράφεται για πρώτη φορά στο νησί μας εμπεριέχει πλήθος πρόσθετων επιδομάτων για τους εργαζόμενους του κλάδου που αυξάνουν ακόμη περισσότερο τις αποδοχές τους, καθώς και πλήθος ρυθμίσεων  που αποσκοπούν να βάλουν τελεία στο θολό τοπίο των επισιτιστικών επιχειρήσεων όπως αυτό είχε διαμορφωθεί τα προηγούμενα χρόνια και αποτελούσε ανατρεπτικό λόγο απασχόλησης από πλευράς εργαζόμενων. Περάν από τις κυρίες ειδικότητες του κλάδου μέσω της συμβάσεως πλέον καλύπτονται και επαγγέλματα όπως αυτά του μουσικού, του ντελιβερά, του καθαριστή και πλήθος ακόμη ειδικοτήτων…

Το Σωματείο μας πάντα μαζί με το ΕΚΡ και σε συνεργασία με το Σωματείο Εστιατόρων Ρόδου-Δωδεκανήσου, εχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ώστε να κηρυχτεί υποχρεωτική η νέα ΤΚΣΣΕ  επισιτισμού  της περιοχής μας.

Στην σημερινή μας συνάντηση, με τον προϊστάμενο του τμήματος συμβάσεων του Υπουργείο Εργασίας κ. Δημήτρη Ουζούνη πέραν των άλλων τέθηκαν ξανά ζητήματα κλαδικά τόσο των εποχιακά εργαζόμενων οσο και του συνόλου των εργαζομένων της περιοχής μας τα οποία αποτελούν από τις αρχές του χρόνου, από κοινού με το ΕΚΡ, κεντρικές μας διεκδικήσεις. Επιπλέον συζητήθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων τόσο από την τοπική επιθεώρηση εργασίας όσο και από κλιμάκια του υπουργείου ούτως ώστε να εντοπιστούν και πλέον να αντιμετωπίσουν όλοι εκείνοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την βιοποριστική ανάγκη  εργαζομένων της περιοχής μας. Τέλος, Ζητάμε από τα μελή μας να καταγγέλλουν  κάθε τέτοια προσπάθεια και να ενημερώνονται για όλα τα θέματα που τους απασχολούν στα γραφεία του Σωματείου μας και στο Ε.Κ. Ρόδου.

Το Σωματείο μας , όπως πράττει όλα αυτά χρόνια,  πάντα με συνοδοιπόρο το ΕΚ Ρόδου θα συνεχίσει να αγωνίζεται με κάθε δυνατή προσπάθεια για όλο και περισσότερες κατακτήσεις προς όφελος  των συναδέλφων του κλάδου.