Καραταπάνης: Έπρεπε πρώτα να βρουν διοικητή και μετά να δεχθούν την παραίτηση του Ρουμάνη!

451

«Έπρεπε να περιμένει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να βρεθεί και να τοποθετηθεί  ο αντικαταστάτης του διοικητή  στο νοσοκομείο της Ρόδου και μετά να προβεί στην αποδοχή της παραιτήσεως του κ. Γρηγόρη Ρουμάνη», δήλωσε στον Sky ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας  και διευθυντής της Α Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρόδου κ. Στέλιος Καραταπάνης που εκτελεί χρέη διοικητή στο νοσοκομείο της Ρόδου.

«Για λίγο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει πρόβλημα να γίνεται αναπλήρωση. Πολλές φορές έχω αναπληρώσει τον κ. Ρουμάνη όταν ήταν σε άδεια ήταν μετέβαινε στο νοσοκομείο της Καρπάθου. Πρέπει όμως το ΓΝΡ να έχει διοικητή. Παρόλα αυτά είναι ένας δημόσιος οργανισμός το νοσοκομείο  οι υπηρεσίες του να λειτουργούν  αδιαλείπτως και δεν διακόπτουν επειδή δεν υπάρχει διοικητής», είπε ο κ. Καραταπάνης.

Σε ερώτηση για τις πληρωμές  των εφημερίων των γιατρών  ο κ. Καρατπάνης δήλωσε πως το  θέμα  δεν είναι τοπικό αλλά γενικό δηλαδή αφορά τον κλάδο σε όλη τη χώρα.

«Και εγώ όταν υπάρχει ένα επείγον θέμα μπορώ να κάνω έγγραφο και να ζητήσω την πληρωμή των εφημεριών.  Δεν θα γίνει η Δευτέρα παρουσία αν για λίγες ημέρες δεν υπάρχει διοικητής στο ΓΝΡ», είπε.

Για τον κ. Θεόδωρο Τσαντή που είχε γίνει γνωστό ότι θα αναλάμβανε τη διοίκηση του νοσοκομείου Ρόδου ο κ. Καραταπάνης τόνισε πως μπορεί να παρουσιάστηκε πρόβλημα επειδή δεν προέρχεται από τη Ρόδο και πρέπει να μετακινηθεί στο νησί μας.

Ωστόσο φαίνεται να υπάρχει  κώλυμα καθώς είναι απόφοιτος ΤΕΙ και όχι ΑΕΙ όπως απαιτείται για τη θέση του διοικητή.