Κατσιδώνης: Ανέλπιστα καλά πήγε η φετινή σεζόν για τις επιχειρήσεις στην πόλη Ρόδου

169

Κάθε ρεκόρ έχει σπάσει όπως φαίνεται η κίνηση στο κέντρο της πόλεως  Ρόδου.

Αυτό δήλωσε σήμερα στον  Sky  ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς κ.Παναγιώτης Κατσιδώνης.

Όπως τόνισε  αν και Σεπτέμβριος υπάρχει κίνηση στην περιοχή και το ιστορικό κτίριο γιατί συνεχίζονται οι αφίξεις τουριστών στη Ρόδο.

«Κανείς δεν περίμενε να συμβεί κάτι τέτοιο.Η σεζόν πήγε ανέλπιστα καλά και θα αφήσει αρκετούς επιχειρηματίες της Ρόδου  ικανοποιημένους. Μέρος των οφειλών που είχαν δημιουργηθεί  τα τελευταία δύο χρόνια θα αποπληρωθούν φέτος. Θα επουλωθούν οικονομικές πληγές με κάποια ποσά. Δεν μπορούν να καλυφθούν όλα αλλά αρκετά από αυτά», είπε ο κ.Κατσιδώνης.

Ο  πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς  αναφέρθηκε και στην επισκευή του ιστορικού κτιρίου .

Είμαστε σε μια φάση που απαιτεί πολύ γραφειοκρατία. Ακόμη και οι ανανεώσεις των συμβολαίων για τα καταστήματα  είναι διαδικασία χρονοβόρα .Οι καταστηματάρχες πρέπει να καταθέσουν πλάνο επιχειρηματικό που περιλαμβάνει και τις παρεμβάσεις που οι ίδιοι πρέπει να κάνουν στις επιχειρήσεις τους ώστε να έχουν ομοιόμορφα κουφώματα πόρτες βιτρίνες και επιγραφές όπως προβλέπει η μελέτη που έχει συνταχθεί από το Δήμο .Επίσης πρέπει να κατεδαφιστούν  τρεις πτέρυγες στις οποίες λειτουργούν 33 από τα 52 καταστήματα που υπάρχουν εκεί.Γίνονται ήδη συναντήσεις στο γραφείο του αντιδημάρχου κ. Στέφανου Δράκου σε συνεργασία με το Γραφείο Ακίνητης Περιουσίας και τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Ρόδου ώστε να μεταφερθούν  τα 33 καταστήματα των 17 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα τμήματα που θα κατεδαφιστούν .