ΚΙΝΑΛ: Συντριπτική νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στα Δωδεκάνησα

588

Αλλαγή εποχής στο Κίνημα Αλλαγής που  θα διαθέτει πλέον νέο πρόεδρο. Οι κάλπες έκλεισαν με μισή ώρα καθυστέρηση καθώς η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ ικανοποιητική και αυτή την Κυριακή.

Η καταμέτρηση των ψήφων στη  Ρόδο και τα άλλα νησιά του νομού Δωδεκανήσου έδειξε πως οι πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα επέλεξαν τον Νίκο Ανδρουλάκη για πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.

Στα Δωδεκάνησα ψήφισαν 4.023 άτομα . Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 3.894 ψήφους και ποσοστό 71,93%. Ο κ. Παπανδρέου  έλαβε 1.117 ψήφους και ποσοστό 27.76%.

Επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στη Ρόδο 

Η επικράτηση του  Νίκου Ανδρουλακη στη  Ρόδο  φάνηκε ξεκάθαρα από τα πρώτα  αποτελέσματα της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης. Αναλυτικότερα:

Στο σύνολο του νησιού ψήφισαν 1. 934  άτομα.

Έλαβαν ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης 1.334 ψήφους και ο κ. Παπανδρέου 598.

Ανά εκλογικό τμήμα της Ρόδου ο  Νίκος Ανδρουλάκης στο πρώτο έλαβε 183 ψήφους και ο Γιώργος Παπανδρέου 82. Στο δεύτερο εκλογικό τμήμα της πόλεως ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 186 και ο Γιώργος Παπανδρέου 123. Στο τρίτο εκλογικό τμήμα της πόλεως Ρόδου και αυτό στο Ροδίνι ο κ. Ανδρουλάκης έλαβε 276  και ο Γιώργος Παπανδρέου 115.

Στα χωριά της Ρόδου

Αναλυτικά η ψηφοφορία στα χωριά της Ρόδου έδειξε τα εξής αποτελέσματα:

Εμπωνας

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 42 ψήφους και ο κ. Παπανδρέου 16.

Ιαλυσός

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε  143ψήφους και ο κ. Παπανδρέου 26.

Αρχάγγελος

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε   95 ψήφους και ο κ. Παπανδρέου 62.

Κρεμαστή

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε   189 ψήφους και ο κ. Παπανδρέου 63.

Αφάντου

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε    167 ψήφους και ο κ. Παπανδρέου 61.

Γεννάδι

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε    137 ψήφους και ο κ. Παπανδρέου 53.

Επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη  και στα νησιά

Στα νησιά του νομού μας πλην της Τήλου  ο κ Νίκος Ανδρλουλάκης πήρε 350 ψήφους και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου  162.

Στην Κω

Στην Κω σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο κ. Ανδρουλάκης πήρε 67 ψήφους και ο κ. Παπανδρέου 12. Ψήφισαν 81 έγκυρα ήταν 79. Στην Κέφαλο οι δύο υποψήφιοι ήρθαν ισοπαλία 62-62 .

Στην Κάσο

ο κ. Ανδρουλάκης πήρε 139 και ο κ. Παπανδρέου 15 ψήφους.

Χάλκη

Στη Χάλκη ο κ. Ανδρουλάκης έλαβε 29 και ο κ. Παπανδρέου 23.

Λέρος

Στη Λέρο ο κ.Ανδουλάκης έλαβε 95 και ο κ. Παπανδρέου 25 ψήφους.

Πάτμο

Στην Πάτμο ο κ. Ανδρουλάκης έλαβε 95 και ο κ. Παπανδρέου 15 ψήφους.

Τήλος 

Στην Τήλο ο κ. Ανδρουλάκης  έλαβε 24 και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου 51

Κάρπαθος

Στην Κάρπαθο  ο κ. Ανδρουλάκης  έλαβε 75 και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου 94.

Μεγίστη 

Στη Μεγίστη ο κ. Ανδρουλάκης έλαβε 78 και ο κ. Παπανδρέου 18

Σύμη

Στη Σύμη ο κ. Ανδρουλάκης έλαβε 29 ψήφους και ο κ. Παπανδρέου 12

 Στην επικράτεια

Στο 93,29% των ψηφισάντων η διαφορά είναι στο 68,08% (130.162 ψήφοι) – υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη έναντι 31,92% (61.018 ψήφους ) του Γιώργου Παπανδρέου.

Το τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλάκη  για να τον συγχαρεί για την εκλογή του ως νέος προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Του ζήτησε μάλιστα να κανονίσουν συνάντηση. Ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό.

O Γιώργος Παπανδρέου

Ο πρώην πρωθυπουργός τηλεφώνησε λίγο μετά τις 8 στον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί. «Κάναμε έναν καλό αγώνα» του είπε. «Με ενότητα θα μεγαλώσουμε το κόμμα και την παράταξη. Πρόεδρε, θα τα κάνουμε όλα όπως πρέπει» φέρεται να απάντησε στον Γ. Παπανδρέου ο θριαμβευτής των εκλογών.

Τι  έγινε το πρωί 

Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής για την ανάδειξη νέου προέδρου. Στο δεύτερο γύρο των εκλογών αναμετρώνται από τις 07:00 το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Στη Ρόδο η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά και χωρίς προβλήματα σε όλα τα σημεία του νησιού όπου στήθηκαν κάλπες . Υπενθυμίζεται πως στην πόλη η ψηφοφορία διεξάγεται στο Ροδίνι όπου στήθηκαν τρεις κάλπες.

Κάλπες υπάρχουν και σε άλλες μεγάλες δημοτικές ενότητες του νησιού . Στις  12 το μεσημέρι άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο τέως υφυπουργός Τουρισμού και πρώην βουλευτής κ. Γιώργος Νικητιάδης ο οποίος προέβη και σε δήλωση. Λίγα λεπτά μετά τις 12 άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα και ο τέως δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος . Στο εκλογικό κέντρο του Ροδινιού ήταν επίσης για πολύ ώρα ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός και πολλά άλλα παλαιά και νέα  μέλη που μιλούσαν για τις πολιτικές εξελίξεις.

smart

«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για τη δημοκρατική παράταξη. Αύριο δεν θα υπάρχουν χαμένοι και κερδισμένοι. Θα υπάρχει ένας μεγάλος νικητής  αυτός θα είναι το ΠΑΣΟΚ  και η δημοκρατική παράταξη. Αυτή την εντολή μας έδωσαν την προηγούμενη Κυριακή οι 270.000 άνθρωποι που προσήλθαν για να ψηφίσουν. Αυτό θα είναι και η σημερινή εντολή. Να προχωρήσουμε με ενότητα με ανανέωση  για να ανταποκριθούμε στο μεγάλο κάλεσμα να γίνουμε ξανά πρωτοπόροι. Για να  διαμορφώσουμε τα πράγματα στη χώρα. Σε αυτή την κατεύθυνση δεσμεύομαι  να εργαστώ πολύ σκληρά από κάθε μετερίζι  που θα τάξει το κόμμα να  υπηρετήσω  στην κατεύθυνση της ενότητας και της δυνατότητας να παράξουμε έργο χωρίς περίεργους διαχωρισμούς χωρίς αντιπαραθέσεις που είναι λογικές πολλές φορές σε μια εκλογική διαδικασία αλλά από αύριο θα πρέπει για να ανταποκριθούμε στο μεγάλο κάλεσμα του ελληνικού λαού», δήλωσε ο κ Γιώργος Νικητιάδης.

Σε ερώτηση που αφορά την επαναφορά του ονόματος αλλά και αν  στην περίπτωση που εκλεγεί ο κ. Ανδρουλάκης αν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο ευρωκοινοβούλιο σε ότι αφορά την εκπροσώπηση ο κ. Νικητιάδης δήλωσε:

«Σε ότι αφορά το όνομα του ΠΑΣΟΚ  συμφωνώ ότι θα πρέπει να επανέλθει το όνομα του κόμματος . Υπάρχουν ζητήματα που είανι γνωστά σε όλους αλλά εξίσου υπάρχουν φόρμουλες που μπορούν να καλύψουν  και την απαίτηση να διαθέτουμε τα σύμβολα το  όνομα και το σύμβολο μας που όταν τον αντικρίζουν οι συμπατριώτες σκιρτάει η καρδιά τους και παράλληλα να καλύπτουμε και τα προβλήματα  που υφίστανται και είναι γνωστά σε όλους. Για την εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο προβλέπονται οι διαδικασίες από την νομοθεσία. Η κοινοβουλευτική ομάδα είναι αυτή που θα αναδείξει τον εκπρόσωπο της. Τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά και πρόβλημα δεν θα υπάρξει».
Όσο για το ταβάνι  που μπορεί  να φθάσει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές ο κ. Νικητιάδης είπε:

“Νομίζω πως  θα ξεκινήσει από 10 και 12% . Από εκεί και πέρα πολύ γρήγορα  θα βρεθούμε στο 15% και επίσης πολύ γρήγορα αξιωματική αντιπολίτευση”

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος

Σε δήλωση προέβη ο πρώην δήμαρχος Ρόδου κ. Γιώργος Γιαννόπουλος με αφορμή την εκλογική διαδικασία.Αναλυτικά τόνισε τα ακόλουθα:

«Για μια ημέρα φαίνεται πως  υπάρχει αθρόα προσέλευση των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής για την ανάδειξη του προέδρου. Εμένα αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Ο καθένας εκφράζεται ελεύθερα και κάνει την επιλογή του.  Πιστεύω πως αυτό είναι η εκκίνηση για ένα νέο ξεκίνημα για μια άλλη ημέρα για την παράταξη μας».

Σε ερώτηση αν  επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί ο κ. Γιαννόπουλος είπε:

«Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι περισσότερο συσπειρωμένο από ποτέ πιστεύω. Αυτό μένει να φανεί. Δεν θέλω να  κάνω πρόωρες προβλέψεις. Πιστεύω πως είναι μια καλή βάση αυτό που έγινε αυτές τις δύο Κυριακές για να πάμε σε μια επανασυσπείρωση του κόσμου και των ψηφοφόρων  σε αυτά που προσβλέπει το Κίνημα Αλλαγή και το ΠΑΣΟΚ».

Ο εκπρόσωπος του Νίκου Ανδρουλάκη

Στην εκλογική διαδικασία αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος του κ. Ανδρουλάκη κ. Παναγιώτης Μπουλιέρης.

«Είναι μεγάλη η προσέλευση του κοσμου και τη δεύτερη Κυριακή. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ δυνατό μήνυμα για όλους τους πολίτες και την παράταξη.Είμαστε  εδώ επιστρέφουμε και σήμερα το βράδυ θα έχουμε ένα πρόεδρο. Αυτό που θέλουμε είναι  να έρθει  ο κόσμος να ψηφίσει έως τις 19:00», τόνισε.

Σε ερώτηση για την επόμενη ημέρα  για το ΠΑΣΟΚ όποιος και να εκλεγεί ο κ. Μπουλιέρης δήλωσε:

«Η επόμενη ημέρα για την παράταξη θα μας βρει  όλους ενωμένους και ισχυρούς και έτοιμους  να πάμε  ξανά στην κοινωνία και να λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου .Οι προοδευτικοί πολίτες μπορούν να πιστέψουν και πάλι στο ΠΑΣΟΚ που επιστρέφει  και μπορεί να αναλάβει την ιστορική ευθύνη», τόνισε.

«Ευελπιστούμε ότι σήμερα θα είναι μια νίκη του ΠΑΣΟΚ . Από αύριο ξεκινάει  μια νέα  ημέρα.  Θέλουμε να είμαστε κ οντά στον κόσμο και  να μην τον πληγώσουμε ξανά . Το θέμα που αφορά την επαναφορά του ονόματος θα τεθεί στο συνέδριο του κόμματος.  Εκτιμώ πως το ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει πάλι και θα βρούμε τον τρόπο να διορθώσουμε τα λάθη μας . Να κερδίσουμε τον κόσμο και να θέσουμε σε γερά θεμέλια τις οργανώσεις του κόμματος», δήλωσε ο κ.Τάκης Λύμουρας.

Ο Δημήτρης Ζανεττούλης

Με αφορμή την εκλογική αναμέτρηση ο κ. Ζανεττούλης δήλωσε:

«Ο Ανδρέας Λοβέρδος πήρε μέρος  στις εκλογές και τα πήγε πάρα πολύ καλά. Η ατζέντα που διαμόρφωσε για πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και επαναφορά στα σύμβολα δίνει το στίγμα. Δεν θα  σας αναφέρω τι ψήφισα. Ήρθα εδώ για ένα νέο ξεκίνημα  για αυτό τον πολιτικό  χώρο . Θέλω οι εκλογές να πάνε καλά .Σίγουρα ο κ Ανδρουλάκης διαθέτει σαφές προβάδισμα . Σίγουρα και οι φίλοι του Γιώργου Παπανδρέου θα προσπαθήσουν για κάτι καλύτερο. Δεν θα πρέπει να απογοητεύσουμε τους 270.000 ανθρώπους που ήρθαν να ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή και δεν ήταν οργανωμένα μέλη του ΠΑΣΟΚ. Οι υποψήφιοι απευθύνθηκαν στα 11 εκατομμύρια των πολιτών. Αυτοί οι πολίτες θέλουν να συμμετέχουν πρέπει να γίνει αυτό και  ξέρουν να επιλέγουν. Εμπιστεύομαι την επιλογή που θα κάνουν».

Κώστας Χατζηχριστοδούλου

Εκ μέρους της νεολαίας του κόμματος σε δηλώσεις προέβη  ο κ. Κώστας Χατζηχριστοδούλου .
«Είναι η δεύτερη φάση  της γιορτής της Δημοκρατίας  η σημερινή εκλογική διαδικασία. Αυτό που εμείς οι νεολαίοι θέλουμε να περάσουμε είναι η συμμετοχή .  Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι υψηλά νούμερα σε ότι αφορά τον κόσμο που θα ψηφίσει. Είναι μια μεγάλη μάχη  μεταξύ δύο διαφορετικών κόσμων . Δεν θα αναφέρω ποιόν στηρίζω. Το ζητούμενο είναι η ενότητα της παράταξης. Επιπλέον και δημοσκοπικά να φανεί η αλλαγή  μετά την εκλογή του προέδρου», τόνισε.

Σε ερώτηση για την επόμενη ημέρα  στο  κόμμα τόνισε:

«Είναι στο πρόγραμμα η ανασύνταξη των κομματικών οργάνων και η διοργάνωση του συνεδρίου. Και οι δύο υποψήφιοι  για την προεδρία του κόμματος ανέφεραν θα ανασυγκροτήσουν το κόμμα από τη βάση ώστε να είναι κοντά στο λαό»

 

Ικανοποιητική είναι η προσέλευση των μελών και των φίλων του ΚΙΝΑΛ και στην Ιαλυσό.

Ικανοποιητική είναι και η προσέλευση των ψηφοφόρων στο εκλογικό κέντρο του Αρχαγγέλου.