Στη διακοπή παροχής φαρμάκων επί πιστώσει στους στρατιωτικούς και τους εργαζόμενους στην Πολεμική Αεροπορία, προχωρούν οι φαρμακοποιοί της Δωδεκανήσου από την 1η Σεπτεμβρίου.

Αυτό δήλωσε σήμερα στον Sky ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου κ. Νίκος Φουτούλης.

«Από την 1η Σεπτεμβρίου προχωρούμε σε διακοπή της πίστωσης για τους ασφαλισμένους των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι να υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση», δήλωσε ο κ. Φουτούλης.

Σε ερώτηση σχετικά με τα αιτήματα των φαρμακοποιών από το αρμόδιο υπουργείο ο κ. Φουτούλης τόνισε:

«Δεν είναι θέμα πληρωμών αλλά της σύμβασης . Πρέπει να υπογράψουμε νέα. Είμαστε ο δεύτερος σύλλογος που έχουμε σύμβαση με το στρατό. Τους ενημερώσαμε για την υπογραφή νέας .Τελούμε σε αναμονή», είπε ο κ. Φουτούλης.

Ο κ. Φουτούλης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων που δεν έχει λυθεί.
« Είναι μεγάλο το φάσμα των ελλείψεων σε φαρμακευτικά σκευάσματα. Κατά καιρούς υπάρχει πρόβλημα με φάρμακα για τη χοληστερίνη, για τις καρδιολογικές παθήσεις, για την πίεση για το διαβήτη. Με σιγουριά μπορώ να πω ότι έχουμε ελλείψεις σε όλα τα φάρμακα. Δεν θέλουν να δώσουν λύσεις. Προφανώς έχουν τους λόγους τους», είπε ο κ. Φουτούλης.

Η διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου έχει στείλει ήδη τα σχετικά έγγραφα στο υπουργείο Υγείας.

« Το πρόβλημα είναι έντονο στους κατοίκους των μικρών νησιών. Εμείς διαπληκτιζόμαστε και απειλούμε για να μας στείλουν φάρμακα. Κάνουμε αγώνα για να πάνε σκευάσματα στα νησιά όπου δεν υπάρχει καν φαρμακείο», είπε ο κ. Φουτούλης.

Εκδήλωση με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στο Καστελόριζο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο κ. Φουτούλης αναφέρθηκε και στην εκδήλωση που θα οργανώσει στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου στο Καστελόριζο σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.
Ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας καθώς και ο καθηγητής και πρώην βουλευτής κ.Δημήτρης Κρεμαστινός.
Αντίστοιχη εκδήλωση θα γίνει και στη Ρόδο και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Mediterranean.

Ο κ. Νίκος Φουτούλης αναφέρθηκε επίσης και στην προκήρυξη των εκλογών στις 10 Νοεμβρίου.

«Η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου. Όσο για τη θητεία μου δεν θα την κρίνω εγώ. Θα το κάνουν αυτό τα μέλη. Αν ήταν επιτυχής θα μας επιλέξουν και πάλι. Αν όχι θα μας στείλουν στα φαρμακεία μας», δήλωσε ο κ. Νίκος Φουτούλης.

Με την ευκαιρία της σημερινής ορκωμοσίας ο κ. Φουτούλης ευχήθηκε καλή επιτυχία στη δημοτική αρχή.

«Οι πολίτες έκαναν τις επιλογές τους. Εύχομαι καλή επιτυχία και να δούμε κάτι διαφορετικό», ευχήθηκε.

 170 total views,  2 views today