Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της φωτιάς ζήτησε με ανακοίνωση η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ.Σημειώνεται πως επίγειες δυνάμεις ήρθαν στη Ρόδο για την ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στο νησί της Ρόδου και συνεχίζει να μαίνεται, είναι επικίνδυνη.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει άμεσα  μέτρα ενίσχυσης των πυροσβεστικών μέσων, εναέριων με το πρώτο φως της ημέρας, αλλά και επίγειων.

Επείγει επίσης η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε όλο το νησί πριν έρθει το πρωί καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο καύσωνα και σε αντίθετη περίπτωση θα δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις.

Δεν υπάρχει καμιά μέριμνα για το που θα διανυκτερεύσουν, αν θα έχουν πρόσβαση σε νερό και φαγητό οι κάτοικοι των χωριών που εκκενώθηκαν. Χρειάζεται αυτό να εξασφαλιστεί εδώ και τώρα με ευθύνη του Δήμου.

Στελέχη της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ έχουν κάνει αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας του Δήμου και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ενώ αντίστοιχες παρεμβάσεις έχει κάνει η περιφερειακή Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Μαρία Χατζηγιάννη.

 

 

 258 total views,  4 views today