ΚΚΕ : Βαρύγδουπα λόγια οι υποσχέσεις για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

1663

Οι μεγάλες υποσχέσεις και τα «βαρύγδουπα» λόγια των βουλευτών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, αποδείχθηκαν άλλη μια ακόμα κοροϊδία, απέναντι στους νησιώτες δηλώνει η Νομαρχιακή του ΚΚΕ.

Αυτό αποκαλύφθηκε χτες στη Βουλή, όπου η κυβέρνηση έφερε το νομοσχέδιο για το Μεταφορικό Ισοδύναμο να ψηφιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος αύριο, ενώ δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μία ακόμα μορφή επιδότησης των εφοπλιστών.

Στην ουσία του, το νομοσχέδιο υπηρετεί τα βασικά εργαλεία της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση χωρίς κανένα δισταγμό, συνεχίζοντας ακάθεκτη από κει που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η καινοτομία δήθεν υπέρ των νησιωτών που φέρνει η κυβέρνηση προβλέπει για τον επιβάτη που θα είναι δικαιούχος του μεταφορικού ισοδύναμου ότι θα πληρώνει κανονικά το εισιτήριο και στη συνέχεια, αφού έχει συμπληρώσει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα του TAXIS, θα επιστρέφεται στο λογαριασμό του η διαφορά. Αυτό αφορά μόνο την οικονομική θέση των πλοίων, που σημαίνει ότι για παιδιά και υπέργηρους που χρειάζονται αριθμημένες θέσεις για να ταξιδέψουν «δεν έχει επιστροφή».

Το ΚΚΕ καλεί τα εργατικά λαϊκά στρώματα των νησιών να απαντήσουν στην αντιλαϊκή πολιτική και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης δυναμώνοντας τώρα την πάλη τους.