ΚΚΕ: Μειωμένο ΦΠΑ στο σύνολο του Αιγαίου

1347

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ βγήκε ακόμη πιο προωθημένη από τη ΔΗΣΥ και στην πρόταση νόμου που κατέθεσε για να συζητηθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία σε δεύτερο χρόνο κατέθεσε πριν από τη συζήτηση στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία δυο τροπολογίες για το ΦΠΑ και για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις που θα εφαρμοστεί από την 1/1/2019.

Πρακτικά, με την κατάθεση των τροπολογιών σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, το ΚΚΕ επιδιώκει την άμεση ψήφιση και όχι μια μελλοντική συζήτηση που θα κρατά σε ομηρία και τους συνταξιούχους.

«Οι απώλειες για τους απόμαχους της δουλειάς συνεχίζονται δημιουργώντας συνθήκες απόγνωσης επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η μεταμνημονιακή εποχή θα συνοδεύετε με νέα μέτρα για την κάλυψη των ματωμένων πλεονασμάτων και  την ικανοποίηση  των αιτημάτων των επιχειρηματικών ομίλων» γράφει στην αιτιολογική έκθεση το ΚΚ.

Η ρελάνς στο πολιτικό σύστημα συνεχίζεται και στο θέμα του ΦΠΑ στα νησιά και από την 6μηνη παράταση του καθεστώτος μειωμένου συντελεστή για τα 5 νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση ζητά την άμεση «κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στα πλαίσια αυτά προτείνει τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου».

Ουσιαστικά, ο κ. Κουτσούμπας στη συζήτηση της ομιλίας προκαλεί τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να τοποθετηθεί και αν υποστηρίζει την επιτυχία της διαπραγμάτευσής του να κάνει αποδεκτές και τις δυο τροπολογίες για να μη διαιωνίζεται το θέμα.

Αν δεν το κάνει που είναι και το πιθανότερο από το ΚΚΕ εκτιμούν ότι θα πρόκειται για μια ομολογία του Αλέξη Τσίπρα ότι η μεταμνημονιακή εποπτεία είναι ένα τέταρτο μνημόνιο που δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την ελευθερία που επικαλείται το κυβερνητικό στρατόπεδο για την άσκηση πολιτικής.