ΚΚΕ: Να μην κλείσουν τα Ταχυδρομεία στη Ρόδο!

96

Για τις κυοφορούμενες αλλαγές στην λειτουργία των ΕΛΤΑ με κλείσιμο καταστημάτων, θέση παίρνει το ΚΚΕ με σχετική ανακοίνωση.

Τα αποτελέσματα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ «λουνόμαστε» στα χωριά με τους νόμους που ψήφισαν το 2016 και το 2020 και έχουν σαν αποτέλεσμα να κλείνουν τα καταστήματα των ΕΛΤΑ το ένα πίσω από το άλλο σε όλη την Ελλάδα, όπως συμβαίνει από τότε και στη Ρόδο.

Σειρά παίρνουν τώρα απ’ ό,τι φαίνεται τα γραφεία των ΕΛΤΑ στην περιοχή της Λίνδου, στον Αρχάγγελο και στις Καλυθιές, ενώ της Μαλώνας παραμένει κλειστό εδώ και τρεις μήνες.

Σε επανειλημμένες Ερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή, η απάντηση των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών είναι καρμπόν: « Σε απάντηση της Ερώτησής σας….,σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 197 του ν. 4389/2016, το σύνολο των μετοχών κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου της ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε. έχει μεταβιβαστεί στην εταιρεία «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.», η οποία από τον Δεκέμβριο του 2020 κατέχει το 100% των μετοχών. Κατά συνέπεια, τα θέματα που αφορούν στην επιχειρησιακή και διοικητική λειτουργία της ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε. δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.».

Για άλλη μια φορά αποδεικνύονται επιλεκτικά ανίκανοι σε ό,τι αφορά κάθε ανάγκη του κόσμου.
Επιλεκτικά αναρμόδιοι για τις συνέπειες , αφού φροντίζουν πρώτα να τα δώσουν όλα στους ιδιώτες, που κάνουν κουμάντο ανάλογα τα συμφέροντά τους.
Επιτελικά ικανοί να λύνουν προβλήματα όταν αυτά αφορούν τους λίγους και τους ισχυρούς.
Για την ταλαιπωρία των κατοίκων των χωριών μας, το αυξημένο κόστος εξυπηρέτησης, τις απολύσεις ούτε καν ιδρώνει το αυτί τους.

Απαιτούμε να μη κλείσει κανένα γραφείο και κατάστημα των ΕΛΤΑ στα χωριά μας.

Να μη γίνει καμιά απόλυση

Να στελεχωθούν τα καταστήματα με μόνιμο προσωπικό, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής.