ΚΚΕ: Ο λαός σώζει το λαό και άλλα για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Ρόδο

87

Ανακοίνωση για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξέδωσε το ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση

Ο πρωθυπουργός ήρθε στη Ρόδο και επιβεβαίωσε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι τα κέρδη του κεφαλαίου, του τουριστικού στην προκειμένη περίπτωση.

Τα αποκαΐδια της πολιτικής της ΝΔ, σε συνέχεια και των προηγούμενων κυβερνήσεων, δυστυχώς φαίνονται στο νησί. Πάνω από 11 μέρες έκαιγε η πυρκαγιά δασικές εκτάσεις, καλλιέργειες, ζώα, περιουσίες και ένοχος είναι η κυβερνητική πολιτική που:

  • Έχει αφήσει χιλιάδες κενά στην πυροσβεστική
  • Έχει εγκαταλείψει το δάσος που έχει να καθαριστεί τουλάχιστον 50 (!) χρόνια.
  • Έχει εγκαταλείψει τη δασική υπηρεσία που σε επίπεδο Δωδεκανήσων έχει 38 (!) άτομα προσωπικό
  • Και πολλά άλλα.

Η πλήρης έλλειψη πρόληψης υπονόμευσε την επιχειρησιακή ικανότητα της Πυροσβεστικής και την ηρωική προσπάθεια πυροσβεστών και εθελοντών. Επικρατούσε το απόλυτο μπάχαλο.

Το δε 112 αποδείχτηκε μια ιλαροτραγωδία, με χιλιάδες τουρίστες να βαδίζουν αβοήθητοι στο άγνωστο. Να είναι καλά ο λαός της Ρόδου που τους βοήθησε, γιατί το κράτος ήταν απών. Χώρια που οι ξενοδόχοι σε πολλές περιπτώσεις κρατούσαν εγκλωβισμένους τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, παρά τις κρατικές εντολές εκκένωσης.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε το λαό της Ρόδου να εμπιστευτεί την πείρα του, που και στην περίπτωση των πυρκαγιών έδειξε ότι μόνο ο λαός σώζει το λαό. Η πολιτική που τα ζυγίζει όλα με τη μεζούρα του κεφαλαίου είναι εχθρική για τα λαϊκά συμφέροντα.

Σε κάθε περίπτωση είναι ανάγκη  ο λαός της Ρόδου να οργανωθεί και να παλέψει για να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100%, για να αναδασωθούν οι καμένες εκτάσεις χωρίς την παρέμβαση επιχειρηματικών συμφερόντων, άμεσα να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, πλήρης στελέχωση Πυροσβεστικής και Δασικής υπηρεσίας, με προσωπικό, σύγχρονο εξοπλισμό και μέσα με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΥΓ. Ο νυν περιφερειάρχης είναι σαφώς πετυχημένος αν κριτήριο είναι τα κέρδη των ξενοδόχων. Γιατί για τα λαϊκά συμφέροντα έχει κριθεί ως πλήρως αποτυχημένος. Οι καμένες εκτάσεις αποτελούν τη θλιβερή επιβεβαίωση της αποτυχημένης κοινής πολιτικής περιφέρειας και κυβέρνησης.