ΚΚΕ : Το συμβόλαιο εμπιστοσύνης της ΝΔ θα το πληρώσει ο λαός

103

Στην ομιλία του πρωθυπουργού k. Kυριάκου Μητσοτάκη στη Ρόδο αναφέρεται με ανακοίνωση της η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.

Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Για ενεργό «συμβόλαιο εμπιστοσύνης» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης  στη Ρόδο, αναφερόμενος στα «έργα και τις ημέρες» της διακυβέρνησης της ΝΔ,  ζητώντας από τον λαό της Ρόδου να το στηρίξει ξανά.

Ξέρει πολύ καλά ο λαός της Ρόδου,όπως και της υπόλοιπης Ελλάδας ότι όποιον «σωτήρα» κι αν επέλεξε κάθε φορά να τον απαλλάξει από την αντιλαϊκή βαρβαρότητα του άλλου, η ζωή του μόνο χειρότερη έγινε. Σταθερά και ανοδικά.

Σταθερά βλέπει το Νοσοκομείο του να διαλύεται. Σήμερα δεν μπορεί καν να γίνει κανένα τακτικό χειρουργείο.

Να βλέπει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας να την αποτελειώνουν με το νέο ΕΣΥ, αλλά να του λένε ότι η Υγεία είναι από τις προτεραιότητες της ΝΔ. Απέδειξαν εξάλλου με 35.000 νεκρούς στην περίοδο της πανδημίας, ποιον κράτησαν όρθιο, ποιον αιμοδότησαν, τον ιδιωτικό τομέα που θησαύρισε. Η εξαγγελία για το Ακτινοθεραπευτικό και των προσλήψεων που θα…γίνουν, ίσως θεωρούν –μάταια όμως- ότι είναι το «χρυσό» χάπι για να ξεχάσουν οι νησιώτες, έστω για 10 μέρες την τραγική κατάσταση στην Υγεία.

Δεν μπορούν να κάνουν το μαύρο άσπρο στην ακρίβεια , που καμιά πετσοκομμένη σύνταξη, κανένας μισθός στα μέτρα της εργοδοσίας και τις αντοχές της οικονομίας δεν μπορεί ν’ αντέξει. Κι ας δουλεύουν οι εργαζόμενοι από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς ρεπό, χωρίς Κυριακές Αργίες, σε συνθήκες εξουθένωσης για να σηκώνουν ψηλά τα ρεκόρ της τουριστικής και κάθε είδους καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Είναι απροκάλυπτος εμπαιγμός να περηφανεύονται για τα marketpass και άλλα παρόμοια «βοηθήματα», ή για αύξηση του κατώτατου μισθού στο τέλος… της τετραετίας, όταν  πριν λίγες μέρες η ΝΔ μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, υπέγραψαν με το δεξί χεράκι τους στην ΕΕ, αύξηση των «ίδιων πόρων» – φόρων, δηλαδή ΦΠΑ και νέα χαράτσια στους λαούς, προκειμένου να εξυπηρετούνται τα δάνεια της ΕΕ και να τροφοδοτείται το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος εφησυχασμού και αισθήματος ασφάλειας των νησιωτών απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας, με τις υπερσύγχρονες φρεγάτες που θα «αρμενίζουν» στις θάλασσές μας, χτυπά στα βράχια των επικίνδυνων παζαριών της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ.

Ανατρέπεται από την μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού από τα νησιά στην Ουκρανία, καθόλου τυχαίο και ασύνδετο με τις αξιώσεις της Τουρκίας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Εξάλλου έχει την στήριξη των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στο τρέξιμο των ΝΑΤΟικών διευθετήσεων στα Ελληνοτουρκικά,οι οποίες βρίσκονται πάνω-πάνω στην μετεκλογική «λίστα» της επόμενης μέρας.

Όποιο κι αν είναι αυτό το συμβόλαιο που θα πληρώσει ματώνοντας ο Ελληνικός λαός, είτε το «Συμβόλαιο Εμπιστοσύνης» της ΝΔ, είτε το περιβόητο «ΣυμβόλαιοΑλλαγής» του ΣΥΡΙΖΑ, με τις υπογραφές των πρόθυμων μαρτύρων στο αντιλαϊκό τους περιεχόμενο, ΜΟΝΟ ο λαός θα σώσει τον λαό με δυνατό ΚΚΕ.