Κλείνει από αύριο τελικά το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, που στεγάζεται στο κτιριακό συγκρότημα της Ακαδημίας, μετά το θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό ενισχυτικής διδασκαλίας, όπως δήλωσε πριν από λίγο στον sky ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μπάμπης Ψαράς.

Ως εκ τούτου, από αύριο Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, οι μαθητές και εκπαιδευτικοί επανέρχονται στο σύστημα της τηλεκπαίδευσης για τις επόμενες 7 ημέρες.

Από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία, το υπουργείο Παιδείας και ο Δήμαρχος Ρόδου κι έγινε η διαδικασία της ιχνηλάτησης των στενών επαφών, όπως εξήγησε ο κ. Ψαρράς. Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό για μία εβδομάδα, ενώ δεν συντρέχουν λόγοι από την ιχνηλάτηση να κλείσουν και τα υπόλοιπα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία που συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο της Ακαδημίας, διευκρίνισε σχετικά ο Προϊστάμενος.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το θετικό κρούσμα και σε συνεννόηση με το Διευθυντή του Σχολείου έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες και ενημερώθηκε και ο Δήμαρχος Ρόδου που έστειλε σήμερα το πρωί συνεργείο για την απολύμανση των χώρων, κάτι το οποίο θα συνεχισθεί και αύριο.

Επιπλέον κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με κινητή μονάδα βρίσκεται στο χώρο του σχολείου και διενεργεί από το πρωί rapid tests σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να ελεγχθούν για covid-19.

Η εκπαιδευτικός φέρεται να ήρθε σε επαφή με δύο μαθητές την περασμένη Παρασκευή, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε καραντίνα.

Η δασκάλα ένταξης παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες εκδήλωσε ορισμένα ύποπτα συμπτώματα τη Δευτέρα, που ήταν σε άδεια, και έκανε μοριακό τεστ για covid-19, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται και γι’ αυτό υποβλήθηκε χθες και σε rapid test που βγήκε θετικό.

Επιπλέον, σήμερα ένα μικρό ποσοστό των μαθητών πήγε τελικά στο σχολείο, αφού οι γονείς τους ανησύχησαν από την εξέλιξη αυτή και προτίμησαν να κρατήσουν προληπτικά τα παιδιά τους στο σπίτι.

 1,902 total views,  2 views today