Κλείνει τις ιρλανδικές διαβάσεις ο Δήμος για ασφάλεια

644

Κλείνει τις ιρλανδικές διαβάσεις στη Ρόδο ο Δήμος για λόγους ασφαλείας.Όπως έγινε γνωστό έχουν οι ιρλανδικές διαβάσεις που είναι κοντά στα Λάερμα και στο Χαράκι. Υπό πλήρη παρακολούθηση είναι η ιρλανδική διάβαση που είναι κοντά στη Σάλακο. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα σημεία όπου  υπάρχει όγκος νερού καθώς τα συνεργεία του Δήμου είναι σε πλήρη επιφυλακή και κινητικότητα.

Από το πρωί εστάλη μήνυμα από τον αντιδήμαρχο κ. Νεκτάριο Φλοσκάκη να βάλουν σημάνσεις στις ιρλανδικές διαβάσεις και να παρακολουθούν συνεχώς την κατάσταση όπως και έγινε.

Ωστόσο στα σημεία που η στάθμη του νερού ανεβαίνει κλείνουν οι ιρλανδικές διαβάσεις. Προειδοποίηση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών  έστειλε μέσω του 112 η κυβέρνηση και το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης.

Αποκαταστάσεις των ζημιών 

Παράλληλα συνεργεία του Δήμου κάνουν τις αποκαταστάσεις στα σημεία όπου υπήρχαν ζημιές.  Για το θέμα ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΡΜ ΑΕ κ. Σπανός εξέδωσε ανακοίνωση και αναφέρει τα ακόλουθα:

Τα συνεργεία συντήρησης, καθημερινότητας, καθαρισμού και ηλεκτροφωτισμού της ΔΕ Αφάντου είναι σε ετοιμότητα και παρεμβαίνουν άμεσα όπου υπάρχει ανάγκη. Από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουμε ήδη αποκαταστήσει της ζημιές που προήλθαν κατολισθήσεις σε τρία σημεία εντός του οικισμού, στη μία από αυτές απομακρύναμε τα βράχια που είχαν αποκλείσει την κυρία είσοδο σπιτιού.

Αποκαταστήσαμε βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και ιστούς φωτισμού που είχαν γύρει επικίνδυνα. Συνεχίζουμε να καθαρίζουμε τον οικισμό από τα φερτά υλικά που συσσωρεύτηκαν λόγω της κακοκαιρίας. Παραμένουμε σε ετοιμότητα στο πλευρό των πολιτών και συνεχίζουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να ιεραρχούμε και να αποκαθιστούμε τις ζημιές.