Όπως ανακοινώθηκε, μετά από παρεμβάσεις προς τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, οι προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι της Ρόδου σταματούν άμεσα.

Μετά από τον θόρυβο και τα δημοσιεύματα μας, πιάνει τόπο «η φωνή λαού» και οργή Θεού! Ακόμη διευκρινίζεται πως με ενέργειες του βουλευτή κ. Υψηλάντη κλείνουν και τα δρομολόγια ημεροπλοίων για Μαρμαρίς και Φετιγέ μέχρι νεοτέρας.

Σχετικές ανακοινώσεις έκανε και στο Facebook  ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τριάντος.

Εντωμεταξύ έντονος προβληματισμός έχει αναπτυχθεί στην τοπική κοινωνία μας από το χτεσινό μας δημοσίευμα για κλείσιμο των εισόδων στο νησί μας μέχρι νεοτέρας και φυσικά με μέτρο που θα μπορούσε να ληφθεί αφού η κατάσταση ούτως ή άλλως είναι ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ.

Δεν αποκλείεται σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο Δημαρχείο, το θέμα να τεθεί και να ζητηθεί η λήψη απόφασης για τα περαιτέρω.

Δήλωση του Βασίλη Υψηλάντη

O Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

« Σε επικοινωνία που είχα  με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, με διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας θα απαγορεύσει, μέχρι νεοτέρας, τον κατάπλου κρουαζιεροπλοίων στα λιμάνια της Δωδεκανήσου. Επίσης και τη διενέργεια  δρομολογίων από και προς την Τουρκία.»

Και ο Μάνος Κόνσολας

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν από λίγο η Κυβέρνηση έλαβε νέα μέτρα σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, τα οποία έχουν άμεση ισχύ και περιλαμβάνουν:

– Απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων σε όλα τα ελληνικά λιμάνια και χρήσης χερσαίων εγκαταστάσεων.

– Διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης από και προς την Ιταλία για επιβάτες.

– Διακοπή των οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία και Σκόπια, με μοναδικές εξαιρέσεις τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο στη χώρα όσων διαμένουν στην Ελλάδα ή έχουν ελληνική υπηκοότητα.

Τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν άμεσα.

Δεν υπάρχει κανένας δισταγμός, καμία ολιγωρία και καμία έκπτωση στα ζητήματα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η κυβέρνηση παίρνει και εφαρμόζει δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις για να προστατεύσουμε το πολυτιμότερο αγαθό: την υγεία όλων μας».

Από την Κω στοπ τα δρομολόγια

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω ανακοινώνει ότι αναστέλλονται προσωρινά λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για τον κορονοϊό, όλα τα δρομολόγια από την Κω προς την Τουρκία και συγκεκριμένα προς Μπόντρουμ και Τουργκούτ Ρέις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Τα διπλώματα οδήγησης και το αλαλούμ με τις μοτοσικλέτες

Θα εκτελεσθεί ένα δρομολόγιο εκτάκτως αύριο το πρωί από την Κω για να εξυπηρετήσει όσου επιθυμούν να μεταβούν στα τουρκικά παράλια.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της προφύλαξης από την επιδημία του κορωνοϊού Covid-19, ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι τα δρομολόγια από και προς την Κω από τα λιμάνια της Αλικαρνασσού και του Τουργκούτ Ρέις έχουν προσωρινά ανασταλεί. Την Κυριακή 15-3-2020, θα εκτελεσθεί εκτάκτως ένα δρομολόγιο για τη μεταφορά των προσώπων που επιθυμούν την μετάβαση στην Τουρκία.

Ο Δήμος Κω και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο επισημαίνουν εκ νέου στους συνδημότες και τις συνδημότισσές μας την αναγκαιότητα τήρησης όλων των μέτρων ατομικής  προστασίας και υγιεινής για να διαφυλάξουμε την υγεία και την κοινωνική και οικονομική ευημερία του νησιού μας.

Η Χάλκη ζητά να σταματήσουν επισκέψεις στο νησί

Ανακοίνωση του δημάρχου της Χάλκης:

Αναφορικά με την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνει ολόκληρος ο κόσμος και η χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, θα θέλαμε να σας εφιστήσουμε την προσοχή σχετικά με τα εξής:
Στο νησί μας υπάρχει μεγάλος αριθμός μόνιμων κατοίκων , οι οποίοι ανήκουν στις πολύ επικίνδυνες κατηγορίες τις οποίες κτυπάει ο κορονοιος, ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα (όπως σακχαρώδη διαβήτη και καρδιαγγειακά προβλήματα ).
Βρισκόμαστε σε ένα από τα πιο μικρά και απομακρυσμένα μέρη της χώρας , με υποστελεχωμένες δομές υγείας οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για νοσηλεία βαριά ασθενούς.
Εάν ένας κάτοικος νοσήσει από τον κορονοιό η διαδικασία μεταφοράς του σε σημείο αναφοράς της χώρας μας είναι εξαιρετικά δύσκολη, εάν επιπλέον λάβουμε υπόψιν μας τις άσχημες καιρικές συνθήκες που συνήθως επικρατούν αυτήν την εποχή μπορεί να καταστεί και αδύνατη.
Θα ήθελα όλοι μας να αναλογιστούμε τα δεδομένα και να σεβαστούμε τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες για το επόμενο χρονικό διάστημα και να ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΑΛΚΗ.
Εάν όλοι μαζί συνεργαστούμε , όταν η πανδημία περάσει θα είμαστε και πάλι μαζί.
Σε περίπτωση που δεν δείξουμε σύνεση ίσως θέσουμε σε κίνδυνο κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο , ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ο Δήμος Χάλκης προσπαθεί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης προκειμένου να μειώσει τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού.

 

 192 total views,  2 views today