Για τα προβλήματα και τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο αεροδρόμιο της Ρόδου, με το ελάχιστο προσωπικό στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο, αλλά και τις εταιρίες στις υπηρεσίες εδάφους, καθαριότητας, σεκιούριτι κλπ., με τόσο μεγάλο όγκο επιβατών, έκανε λόγο μιλώντας σήμερα στον sky ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, προαναγγέλλοντας μάλιστα τη σύσταση σωματείου εργαζομένων στο Αεροδρόμιο, που είναι ήδη στα σκαριά, αλλά και κινητοποιήσεις με κλείσιμο του αερολιμένα μέσα στο Νοέμβριο, αν δεν διευθετηθούν τα ζητήματα.

Επισήμανε ότι πολλοί δεν επαναπροσελήφθησαν φέτος, ενώ αυτοί που προσελήφθησαν στο αεροδρόμιο Ρόδου, εργάσθηκαν μόλις για διάστημα δύο μηνών. Τόνισε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δε γίνεται η FRAPORT να προσφέρει πανάκριβες υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό, και οι συμβεβλημένες με αυτήν εργολαβικές εταιρείες να προσπαθούν να βγάλουν «από τη μύγα ξύγκι» εξαντλώντας και ξεζουμίζοντας τους ελάχιστους εργαζομένους τους”.
Όπως είπε ο κ. Καραγεωργόπουλος: “Η Ρόδος είχε χθες το απόλυτο ρεκόρ αφίξεων, καθώς η τουριστική περίοδος έχει παραταθεί λόγω covid-19. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ αναφορικά με την εικόνα που επικράτησε στο αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου το Σάββατο, καθώς και τις μαρτυρίες επιβατών, είχαν δημιουργηθεί απίστευτες ουρές για ώρες, ενώ επικρατούσαν υψηλές θερμοκρασίες σε χώρους χωρίς παράθυρα και χωρίς κλιματισμό. Παράλληλα υπήρξε και έλλειψη προσωπικού ικανού να ανταπεξέλθει σε τόσο κόσμο.
Πριν από ένα μήνα, κατά την πρώτη επίσκεψή μου, αναχωρώντας από το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου, είχα καταγγείλει την έλλειψη προσωπικού σε συγκεκριμένη επιχείρηση και την εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας που επικρατούσε στο ελάχιστο προσωπικό που απασχολούσε. Η κατάσταση βεβαίως είναι ίδια σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο. Εταιρείες σεκιούριτυ, υπηρεσίες εδάφους, εταιρείες καθαρισμού, κλπ προσπαθούν, με κύρια και βασική την ευθύνη της FRAPORT, να ανταποκριθούν στο μεγάλο όγκο επιβατών, μόλις με το 1/4 του προσωπικού προηγούμενων ετών.
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν γίνεται η FRAPORT να προσφέρει πανάκριβες υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό, και οι συμβεβλημένες με αυτήν εργολαβικές εταιρείες να προσπαθούν να βγάλουν «από τη μύγα ξύγκι» εξαντλώντας και ξεζουμίζοντας τους ελάχιστους εργαζομένους τους. Κατά την τελευταία επίσκεψή μου (τη δεύτερη κατά σειρά) το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με δεκάδες εργαζόμενους αναδόχων εταιρειών του αεροδρομίου. Πολλοί από αυτούς δεν επαναπροσελήφθησαν φέτος, ενώ όσοι προσελήφθησαν απασχολήθηκαν μόλις για δυο μήνες. Ειδικά οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες σεκιούριτυ, ούτε τα έξοδα για την ετήσια ανανέωση της ειδικής πιστοποίησης -την οποία πληρώνουν από την τσέπη τους- δεν έβγαλαν.

Η κατάσταση αυτή πρέπει να λάβει και θα λάβει τέλος. Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, μαζί με το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ρόδου, θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση ενός οδικού χάρτη παρεμβάσεων, με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων ΟΛΩΝ των εργαζομένων του αεροδρομίου, αλλά και διασφάλισης ΟΛΩΝ των θέσεων εργασίας”, είπε καταλήγοντας.

 3,543 total views,  4 views today